Ανοδική τάση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή παρά το διστακτικό ξεκίνημα μετά την κατρακύλα της Πέμπτης και τις νέες βαριές απώλειες χθες των δεικτών στη Wall Street.

Ώθηση στο κλίμα δίνει και η ανοδικά κίνηση των futures των δεικτών της Wall Street. Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν αυτή την ώρα 288 μονάδες, του S&P 500 κερδίζουν 33,5 μονάδες, ενώ του Nasdaq 112 μονάδες.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 0,4% στις 22.694,66 μονάδες καθώς το γεν υποχωρεί 0,2% στα 112,40/ δολ.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 1,5% μετά το χθεσινό του κλείσιμο σε χαμηλό 17 μηνών. Καλύτερη η εικόνα και στα κινεζικά χρηματιστήρια μετά την βουτιά της Πέμπτης που ήταν η χειρότερη των τελευταίων 2,5 ετών. Ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει μικρά κέρδη 0,3%, ενώ ο Shenzhen Composite έχει περιορίσει αισθητά τις αρχικές του απώλειες και χάνει αυτή την ώρα 0,25%.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει ο τίτλος της επενδυτικής Tencent με άλμα 5% μετά από 10 διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, ενώ η ασφαλιστική AIA κερδίζει 2,6%.

Το κλίμα βοήθησαν και τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα και έδειξαν ότι οι κινεζικές εξαγωγές ενισχύθηκαν το Σεπτέμβριο παρά την επιδείνωση της εμπορικής διένεξης με τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι συνολικές εξαγωγές αυξήθηκαν 14,5% σε σχέση με το περασμένο έτος, μετά από άνοδο 9,8% τον Αύγουστο. Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 8,8%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 κερδίζει 1,4% μετά από εννέα διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 1,6%, έχοντας καταγράψει χθες τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων επτά ετών. Ανοδικά κινούνται και τα χρηματιστήρια σε Σιγκαπούρη (+0,7%) και Μαλαισία (0,8%).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα