Ανοδική πορεία στα ασιατικά χρηματιστήρια

Θετικά πρόσημα κυριαρχούν στις ασιατικές αγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται στα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην Κίνα.

Ειδικότερα, επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός στην Κίνα το Σεπτέμβριο, εξαιτίας της εξασθένισης στις τιμές των τροφίμων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή το Σεπτέμβριο σημείωσε άνοδο στο 1,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πριν από ένα χρόνο, μετά από την αύξηση 1,8% τον Αύγουστο. Οι φορείς χάραξης πολιτικής στο Πεκίνο ελπίζουν ο πληθωρισμός να διατηρηθεί χαμηλότερα του 3% φέτος.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε κέρδη για ένατη διαδοχική συνεδρίαση χτίζοντας στα υψηλά 21 ετών που άγγιξε την Παρασκευή. Ο ιαπωνικός δείκτης έκλεισε σήμερα με κέρδη 0.65%. Τα βλέμματα στρέφονται στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Οκτωβρίου, με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Shinzo Abe να ετοιμάζεται για μεγάλη νίκη.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί οριακά κατά 0.1%, ενώ ο Hande Seng στο Χονγκ Κογκ σημειώνει κέρδη της τάξης του 0.95%. Στην Νότια Κορέα ο Kospi καταγράφει άνοδο 0.26%, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με κέρδη 0.56%.

Στο μεταξύ, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda ανακοίνωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει την επεκτατική νομισματική πολιτική σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο πληθωρισμός.

“Η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα προωθήσει με συνέπεια την επιθετική νομισματική χαλάρωση με στόχο την επίτευξη του στόχου σταθερότητας των τιμών το συντομότερο δυνατό”, τόνισε ο Kuroda σε συνάντηση του Group των 30 στην Ουάσιγκτον.

“Η επίτευξη του στόχου για 2% πληθωρισμό είναι ακόμη μακριά”, τόνισε ο Kuroda.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα