Ανοδική η πορεία του χρυσού

Με κέρδη για δέκατη συνεχόμενη ημέρα έκλεισε σήμερα ο χρυσός, ο οποίος και σήμερα ενισχύθηκε από τη νέα αποδυνάμωση του δολαρίου, που αντιστάθμισε τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Ιούλιο του 2011, με το πολύτιμο μέταλλο να τερματίζει μάλιστα σε νέο υψηλό άνω των τριών μηνών.

Το ευρώ επέστρεψε σήμερα κοντά στα υψηλά τριών ετών, με το δολάριο να μην είναι σε θέση να συγκρατήσει τα κέρδη που σημείωσε χθες και τελικά να υποχωρεί κατά 0,3%.

Το δολάριο υποχώρησε μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, που έδειξαν ότι ο κλάδος αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων επτά μηνών τον Δεκέμβριο του 2017.

Ειδικότερα, ο σχετικός ΡΜΙ της IHS Markit για τις υπηρεσίες διολίσθησε στις 53,7 μονάδες τον Δεκέμβριο, από 54,5 τον Νοέμβριο.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με κέρδη 0,2% ή 3,10 δολ., στα 1.321,60 δολ. ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα