Ανοδική η πορεία στην Ευρώπη

Τη σειρά της ανόδου από τα ασιατικά χρηματιστήρια παίρνουν οι ευρωαγορές, καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες γύρω από τον επαπειλούμενο εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,47% στις 376,60 μονάδες. Θετικός πρωταγωνιστής οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου που “χαιρετίζουν” την αλλαγή διοίκηση στην Deutsche Bank.

Η γερμανική τράπεζα ανέθεσε καθήκοντα CEO στον Chritian Sewing, με άμεση ισχύ. Ο Γερμανός τραπεζίτης θεωρείται ειδικός σε θέματα λιανικής τραπεζικής, γεγονός που έγειρε κάποιες αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά του να αποκαταστήσει το επενδυτικό τμήμα της τράπεζας. Παρολ’αυτά η ανακοίνωση έδωσε τέλος στις πολλές εβδομάδες διαρροών και αβεβαιότητας για το μέλλον της διοίκησης της τράπεζας. Η μετοχή της Deutsche Bank σημειώνει κέρδη 3%.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX 30 σημειώνει άνοδο 0,74% στις 12.333 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,43% στις 5.279 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται στο +0,14% στις 7.193 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,67%, ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει άνοδο 1%, ενώ ο πορτογαλικός PSI 20 κινείται στο +1,33%. Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Χρηματιστήριο της Αθήνας λόγω του εορτασμού του Πάσχα.

Στις μακροοικονομικές εξελίξεις, βουτιά σημείωσαν οι γερμανικές εξαγωγές το Φεβρουάριο, σε μια περαιτέρω ένδειξη πως η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αρχίζει να χάνει το momentum της. Η γερμανική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως οι εξαγωγές υποχώρησαν 3,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας τη δεύτερη διαδοχική πτώση, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν πτώση 1,3% σε μηνιαία βάση.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, συμφωνία για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας γονιδιακής θεραπείας AveXis αντί 8,7 δισ. δολαρίων σύναψε η Novartis, στο πλαίσιο της στρατηγικής της στον τομέα των νευροεπιστημών.

“Άλμα” σχεδόν 6% κάνει η μετοχή της πορτογαλικής EDP, στον απόηχο των δημοσιευμάτων που θέλουν τη γαλλική επιχείρηση κοινής ωφέλειας Engie να εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για την εξαγορά της πρώτης.

Η μετοχή της Glencore αντίθετα, χάνει 1,5% μετά την επιβολή νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της ρωσικής Rusal. Στην Glencore ανήκει το 8,75% της ρωσικής εταιρείας αλουμινίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα