Ανοδική εκκίνηση στις ευρωαγορές

Τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, έκαναν σήμερα ανοδική εκκίνηση με τους επενδυτές να ζυγίζουν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

Παράλληλα, το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο γύρω από τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας το ΝΑΤΟ, ενώ αξιολογείται και η απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (FED) να δώσει «πράσινο φως» στις 33 από τις 34 τράπεζες για το πλάνο διανομής μερίσματος και επαναγοράς μετοχών.

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα έχουν συνάντηση στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους και την αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 2% του ΑΕΠ για κάθε χώρα που συμμετέχει. Στο επίκεντρο των εξελίξεων σχετικά με τη συνάντηση είναι και η θέση που πρόκειται να τηρήσει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis, καθώς ο Donald Trump έχει αρκετές φορές επικρίνει τους ευρωπαίους συμμάχους και ειδικά τη Γερμανία, ότι πληρώνουν λιγότερο, απ΄όσο θα έπρεπε, καθώς και ότι στηρίζονται πλήρως στην Αμερική. Παράλληλα, σήμερα θα υπάρξει και προπαρασκευαστική συνάντηση των ευρωπαίων αρχηγών κρατών, ενόψει του G20.

Σε αυτό το κλίμα επικρατούν μεικτά πρόσημα στα ταμπλό των ευρωαγορών, όπου ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαπραγματεύεται με απώλειες 0,02% στις 385,73 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,14% στις 12.664,51 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες κατά 0,25% στις 5.238,32 μονάδες,

Στην περιφέρεια ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB κινείται καθοδικά στις 20.999,72 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 αντιστοίχως έχει απώλειες 0,18% στις 10.684,8 μονάδες.

Το ευρώ συνέχισε την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών σημειώνοντας κέρδη στα 1,1417 δολάρια, μετά την ομιλία Draghi.

Η μετοχή της Rio Tinto σημείωσε άνοδο 3,3% καθώς οι μέτοχοι ήρθαν σε συμφωνία με την κινεζική Yancoal για την πώληση άνθρακα.

Αύξηση παρουσίασε και η μετοχή της H&M κατά 2,5%, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών και εμφάνισε αύξηση 10% στα κέρδη της.

Στο επίκεντρο των εταιρικών νέων βρίσκεται το πως θα κινηθεί η προτεινόμενη εξαγορά της Sky από την 21st Century Fox, έναντι 15,1 δισ. ευρώ. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα