Ανοδική αντίδραση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Συνέχεια της αντίδρασης στο χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να έχουν “ρίξει τους τόνους”, παρακολουθώντας και το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,84% στις 632,11 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,96% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.660,93 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,10% στις 492,55 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Ν. Καυκά της Merit, λατά την χθεσινή συνεδρίαση απορροφήθηκαν οι εισαγόμενοι κραδασμοί, αλλά είναι νωρίς ακόμα για να συζητούμε οτιδήποτε πέραν ανοδικών αντιδράσεων για τον γενικό δείκτη, οι οποίες μπορούν να πυροδοτηθούν με μια αντίστοιχη κίνηση στο εξωτερικό.

Η μεταβλητότητα αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, για τον λόγω αυτό αποδίδουμε λιγότερη βαρύτητα σε τεχνικές παραβιάσεις επιπέδων στήριξης και αντίστασης στην παρούσα φάση. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο MSCI Emerging markets έχει υποχωρήσει 5% τις τελευταίες 2 ημέρες ακλουθώντας τις αναπτυγμένες αγορές, καταλήγει ο ίδιος.

Στο μεταξύ, η αγορά θα παρακολουθήσει τις επαφές του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στο Μπαλί, όπου θα συναντήσει την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πολ Τόμσεν. Σύμφωνα με το Capital.gr, ο υπουργός επιδιώκει επαφές και με παράγοντες της ΕΕ ενόψει και της κατάθεσης τη Δευτέρα του προϋπολογισμού στην Κομισιόν.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει, βάσει του ρόλου του, να ολοκληρώσει έκθεση για την Ελλάδα τις πρώτες εβδομάδες του 2019. Αν στην έκθεση αυτή υπάρχουν αρνητικές αναφορές για το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων (ή για κάποιες άλλες από τις παρεμβάσεις/παροχές που προωθεί η κυβέρνηση), τότε αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο ειδικά στις αγορές που παρακολουθούν από κοντά το Ταμείο (σ.σ. τις ανησυχίες τους αφουγκράστηκε ο ΥΠΟΙΚ το προηγούμενο διήμερο στην επενδυτική του περιοδεία στην Ασία).

Το άλλο ζήτημα το οποίο αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στο σημερινό ραντεβού, είναι αυτό της πρόωρης εξαγοράς μέρους του υπολοίπου των δανείων που έχει συνάψει με την Ελλάδα, συνολικής αξίας περίπου 10 δισ. ευρώ. Σχετική εξαγγελία έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος πριν αναχωρήσει για την Ασία, βάζοντας “στο κάδρο” όχι μόνο τα δάνεια του ΔΝΤ, αλλά και της ΕΚΤ. Όλες αυτές οι κινήσεις δεν αναμένεται πάντως να ξεδιπλωθούν πριν από το τέλος του έτους.

Στο ταμπλό τώρα, Eurobank και ΟΤΕ σημειώνουν κέρδη 2,50% και 2,21% αντίστοιχα, αλλά αρκετοί τίτλοι βρέθηκαν με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου νωρίτερα. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Βιοχαλκο, ΕΕΕ, ΕΧΑΕ, Σαράντης, Φουρλής, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα και Aegean.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Τιτάν, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Εθνική, Grivalia και Ελληνικά Πετρέλαια. Χωρίς μεταβολή η Jumbo.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα