Ανοδική αντίδραση στα κινεζικά χρηματιστήρια κόντρα στα απογοητευτικά μάκρο

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τις κινεζικές αγορές να αντιδρούν έντονα ανοδικά μετά τις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης ημέρας.

Οι κινεζικοί δείκτες διολίσθησαν σε αρνητικό έδαφος μετά την ανακοίνωση των τελευταίων στοιχείων για το ΑΕΠ τα οποία δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, για να περάσουν και πάλι σε ανοδικό έδαφος στη συνέχεια.

Ο δείκτης Shanghai σημειώνει άλμα άνω του 2%, ενώ ο Shenzhen Composite κερδίζει 1,7%.

Το κινεζικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 6,5% το γ΄ τρίμηνο, επιβραδύνοντας από ανάπτυξη 6,7% το προηγούμενο τρίμηνο και χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 6,6%. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το α΄ τρίμηνο του 2009.

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής αγοράς Liu He πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της οικονομίας, σημειώνοντας ότι η ευρύτερη οικονομική κατάσταση παραμένει σταθερή και τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει διάφορα προγράμματα για να βοηθήσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Για την εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ σημείωσε ότι “ουσιαστικά, ο ψυχολογικός αντίκτυπος είναι μεγαλύτερος από τον πραγματικό αντίκτυπο” στην οικονομία, προσθέτοντας ότι “ΗΠΑ και Κίνα παραμένουν σε επαφή”.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,9% ανακάμπτοντας από απώλειες σχεδόν 1% νωρίτερα.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει πτώση 0,6% στις 22.515,01 μονάδες με τις μετοχές της Sharp και της Nintendo να σημειώνουν βουτιά άνω του 3%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρή άνοδο 0,4%, ενώ ο δείκτης Taiex της Ταιβάν χάνει 0,35%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημειώνει οριακές απώλειες 0,05%, ενώ ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε σε ποσοστό 1,2%. Απώλειες σημειώνουν και οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Μαλαισία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα