Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς επιστρέφει η αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας μετά από δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική πλευρά έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει το περίγραμμα της τελικής συμφωνίας.

Το πρακτορείο – επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει – αναφέρει ότι η τελική συμφωνία με την Κίνα θα μπορούσε να υπογραφεί τις προσεχείς εβδομάδες, στο πλαίσιο μιας συνάντησης του Αμερικανού προέδρου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε χθες ότι ετοιμάζεται ένα έγγραφο 150 σελίδων, προσθέτοντας πάντως ότι “μένει να γίνει περισσότερη δουλειά”.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 374,56 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,7% στις 11.596,09 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,6% στις 5.270,11 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 7.099,94 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,7%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,4%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να στραφεί αργότερα σήμερα στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για την πορεία των μεταποιητικών δεικτών PMI τον Φεβρουάριο, αλλά και στις ανακοινώσεις της Eurostat για τον πληθωρισμό και την ανεργία στην Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα