Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Ανοδικοί ρυθμοί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο εμπόριο και να αντιδρούν στην είδηση της παραίτησης του Βρετανού υπουργού Brexit, David Davis.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,52% στις 383,34 μονάδες.

Την παραίτησή του υπέβαλε αργά τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα ο υπουργός αρμόδιος για ζητήματα αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ Ντέιβιντ Ντέιβις, όπως μετέδωσε το BBC. Η παραίτηση, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, έχει άμεση ισχύ. Ο υπουργός φερόταν να διαφωνεί με το “μαλακό Brexit” το οποίο προκρίνει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και το οποίο φέρεται να έχει εξοργίσει την ευρωσκεπτικιστική πλευρά του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,46% στις 7.653 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,69% στις 5.412 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται στο +0,40% και τις 12.544 μονάδες.

Στην Ισπανία, ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,52%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,6% ενώ ο ελβετικός SMI κινείται στο +0,36%.

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν το Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, καθώς οι εμπορικές εντάσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη και την Κίνα, συνεχίζουν να υφίστανται.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα