Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Οριακές μεταβολές με ανοδικές τάσεις καταγράφονται στα ταμπλό των ευρωαγορών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, αφήνοντας κατά μέρος τις γεωπολιτικές ανησυχίες.

Πράγματι, το κλίμα φαίνεται βελτιωμένο σε σχέση με την προηγούμενη αβεβαιότητα που πυροδότησε η λεκτική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας και το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, μετά από τη φερόμενη επίθεση με χημικά.

Χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ, ανήρτησε ένα ακόμη μήνυμα στο Twitter σχετικά με την πιθανή δράση στη Συρία, η οποία είπε “μπορεί να γίνει σύντομα ή όχι και τόσο”. Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε σήμερα με συμβούλους του για την κατάσταση στη Συρία και δεν “ελήφθη καμία τελική απόφαση”.

Παράλληλα, ο Τραμπ συνομίλησε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, μετά το “πράσινο φως” που έδωσαν κορυφαίοι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης για τη συμμετοχή των ένοπλων δυνάμεων της χώρας σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας στη Συρία. Οι δυο τους συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να υπάρξει διεθνής αντίδραση για να αποτραπεί η συνέχιση της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,07%, με τον κλάδο Πρώτων Υλών να γνωρίζει τις καλύτερες επιδόσεις της ημέρας, την ώρα που η Τεχνολογία κινείται πτωτικά.

Ο βρετανικός FTSE 100 “διολισθαίνει” πάντως σε αρνητικό έδαφος, χάνοντας 0,09%. Ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,08% και ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,18%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,12%, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει κέρδη 0,37% και ο πορτογαλικός PSI 20 διαμορφώνεται 0,06% υψηλότερα.

Οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών τραπεζικών ονομάτων και ειδικότερα των JP Morgan, Citigroup και Wells Fargo.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα