Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε θετικό έδαφος κινούνται, στην πλειονότητά τους, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιδεικνύοντας διάθεση να συνεχίσουν το ανοδικό σερί που έχει ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου, αν και δεν λείπουν και τα αρνητικά πρόσημα από τα ταμπλό.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,26% στις 398,40 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 πάντως κινείται πτωτικά, υποχωρώντας κατά 0,13%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,17% και ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,33%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,20%, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώνεται 0,06% χαμηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 γνωρίζει άνοδο 0,49%.

Θετικό ήταν το κλίμα και στα ασιατικά χρηματιστήρια, με το επενδυτικό αίσθημα να βρίσκει στήριξη και στο ράλι της Παρασκευής στην Wall Street.

Παράλληλα, ενθαρρυντικές για τις ευρωαγορές είναι και οι εξελίξεις στη Γερμανία που φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης, με την καγκελάριο Angela Merkel να εμφανίζεται αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας με του Σοσιαλδημοκράτες.

Στα εμπορεύματα, οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν ήπια κέρδη, χαμηλότερα από τα πρόσφατα υψηλά, ενώ ο χρυσός “διολισθαίνει” σε αρνητικό έδαφος. Το ευρώ, εν τω μεταξύ, χάνει έδαφος έναντι του δολαρίου, το οποίο ανακάμπτει από τα χαμηλά των 3,5 μηνών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα