Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικές διαθέσεις επικρατούν στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια σειρά από μάκρο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,15% στις 399,01 μονάδες. Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,33%, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,20% και ο γερμανικός DAX διαμορφώνεται 0,10% υψηλότερα. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,10%, ο ισπανικός IBEX 35 γνωρίζει άνοδο 0,06% και ο πορτογαλικός PSI 20 σημειώνει κέρδη 0,34%.

Στην Ασία, οι μετοχές “φλέρταραν” με τα ιστορικά υψηλά μετά από την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να μειώσει τις αγορές ομολόγων και καθώς η ένταση στις σχέσεις μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας υποχωρεί, με την Πιονγκγιάνγκ να στέλνει αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου στους χειμερινούς Αγώνες στη Σεούλ.

Εν τω μεταξύ, στην Wall Street, οι επενδυτές εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί εν όψει εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στα εμπορεύματα, οι τιμές του αργού κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2015, με τον χρυσό να “διολισθαίνει” σε αρνητικό έδαφος με το focus των επενδυτών στις προοπτικές αύξησης των επιτοκίων από την Fed στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα