Ανοδικές οι τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Συνθήκες για να κινηθεί ακόμη υψηλότερα αναζητεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις που εκδηλώνονται σε επιλεγμένες δεικτοβαρείς μετοχές αλλά και εκείνες που ασκούν οι profit takers.

Συνέχεια στην άνοδο προσπαθεί να δώσει το ΧρηματιστήριοΕιδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,27% στις 791,8796 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,12% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.052,04 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,09% στις 872,67 μονάδες.

Η νευρικότητα είναι εμφανής σήμερα στο ταμπλό, με την αγορά να προσπαθεί να βρει τα “πατήματά” της μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Οι επιλεκτικές κινήσεις σε ορισμένες δεικτοβαρείς μετοχές, συγκρατούν οποιαδήποτε κίνηση προς την υπέρβαση των 790 μονάδων και την καλύτερη ορατότητα του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων.

Την ίδια ώρα, ο τραπεζικός δείκτης προσεγγίζει τις 880 μονάδες, ένα επίπεδο που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα των long, έναντι της αύξησης των short θέσεων από μερίδα βρετανικών funds. Η δοκιμασία αυτών των επιπέδων θα απαιτήσει εξελίξεις που θα μπορούν να δώσουν ώθηση στους αγοραστές. Αν και αυτές οι εξελίξεις δεν αναμένονται άμεσα, το θετικό είναι ότι η ρευστότητα στην αγορά είναι σε πολύ καλά επίπεδα, ώστε να διαμορφωθούν τα κατάλληλα αναχώματα σε περίπτωση διόρθωσης.

Αργά ή γρήγορα η αγορά θα δείξει τα “θεμέλια” που τέθηκαν στην άνοδο των τελευταίων ημερών, σχολιάζουν στο Capital.gr χρηματιστηριακές πηγές. Μέχρι τώρα, η εικόνα που έχει σχηματιστεί είναι ότι αρκετά ελληνικά χαρτοφυλάκια έχουν λάβει κάποιες στρατηγικές θέσεις, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν κάποιες γραμμές άμυνας σε περίπτωση διόρθωσης.

Βέβαια, αυτό που τονίζουν οι ίδιες πηγές είναι ότι το μεγάλο στοίχημα της αγοράς θα είναι τους επόμενους μήνες, όταν θα “τρέξουν” οι εξελίξεις γύρω από τον τραπεζικό κλάδο. Αυτός θα είναι και το κλειδί για την οριστική ανοδική διαφυγή της αγοράς, ή την επαναφορά σε μία “δυσάρεστη” πραγματικότητα.

Στο ταμπλό τώρα, τα κέρδη των Eurobank, Εθνικής, Motor Oil, Jumbo και Σαράντη, τα οποία ξεπερνούν το 1%, στηρίζουν τον γενικό δείκτη, ενώ ήπια ανοδικά κινείται η πλειονότητα των τίτλων, μεταξύ των οποίων, οι Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΧΑΕ.

Στον αντίποδα, τέσσερις μετοχές του FTSE 25 σε αρνητικά εδάφη, με τη ΔΕΗ να είναι στο επίκεντρο με το -2,25% που καταγράφει, λόγω των αποτελεσμάτων 9μηνου που ανακοίνωσε σήμερα. Στο -1,70% η ΕΕΕ, ενώ μικρές είναι οι απώλειες σε ΑΔΜΗΕ και Μυτιληναίο.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα