Ανοδικές οι τάσεις στην Ευρώπη 

Θετικές διαθέσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά ταμπλό, καθώς το επενδυτικό αίσθημα βρίσκει στήριξη στο χθεσινό ράλι που σημειώθηκε στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, και οι τρεις βασικοί δείκτες τερμάτισαν σε ιστορικά υψηλά, με τον Dow Jones να γνωρίζει “άλμα” 322 μονάδων και να κλείνει πάνω από τις 26.000 μονάδες – επίπεδα που ξεπέρασε και μία ημέρα πριν ενδοσυνεδριακά, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει μέχρι το πέρας των συναλλαγών. Παράλληλα, ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν άνοδο κοντά στο 1% έκαστος.

Σε κλίμα αισιοδοξίας, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σε θετικό έδαφος. Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,24%. Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,06%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,15% και ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,28%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,03%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώνεται 0,01% υψηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 κερδίζει 0,09%.

Στα εμπορεύματα, οι τιμές του αργού κινούνται κοντά σε υψηλά πολλών ετών, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση στα αμερικανικά αποθέματα.

Το ευρώ, εν τω μεταξύ, βρίσκεται λίγο κάτω των υψηλών τριετίας, αλλά κερδίζει και πάλι έδαφος έναντι του δολαρίου, το οποίο τελευταία καταβάλλει προσπάθειες ανόδου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα