Ανοδικές διαθέσεις στις ευρωαγορές, κόντρα στις γεωπολιτικές ανησυχίες

Ανοδικές τάσεις αποτυπώνονται στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, σε μια προσπάθεια αντίστασης στις γεωπολιτικές ανησυχίες.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,20% στις 374,94 μονάδες. Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,22%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει και ο γερμανικός DAX διαμορφώνεται 0,40% υψηλότερα. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,54%, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,23% και ο πορτογαλικός PSI 20 υποχωρεί οριακά κατά 0,01%.

Το δολάριο σήμερα χάνει έδαφος, έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων, εν όψει της εκκίνησης των συναλλαγών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, το οποίο χθες παρέμεινε κλειστό λόγω της Labor Day. Οι τιμές του πετρελαίου εμφανίζουν μικτά πρόσημα, με το αμερικανικό αργό να κινείται ανοδικά στις προσυνεδριακές συναλλαγές και το Brent στο Λονδίνο πάντως να σημειώνει ήπιες απώλειες.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο γεωπολιτικό “μέτωπο”. Κατά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας, η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον Οργανισμό, Νίκι Χέιλι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, αλλά η υπομονή τους εξαντλείται, ενώ ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται να “παρακαλάει για πόλεμο”. Παράλληλα, ζήτησε από το 15μελές ΣΑ να απαντήσει με τα αυστηρότερα δυνατά μέτρα σε βάρος της Βόρειας Κορέας. Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι η Νότια Κορέα βλέπει σημάδια πως η Β. Κορέα ετοιμάζει νέα εκτόξευση πυραύλου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα