Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω των ενδείξεων σύσφιξης της αγοράς

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα, υποστηριζόμενες από ενδείξεις σύσφιξης της προσφοράς και της ζήτησης, αν και μια προειδοποίηση για την υπερβολική οικονομική αισιοδοξία της Κίνας εξακολουθεί να επιβαρύνει κάπως τις αγορές.

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου Brent διαμορφώνονται στα 57,45 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 22 σεντς, ή 0,4% από το τελευταίο κλείσιμο.

Τα συμβόλαια του αργού στις ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) κινούνται στα 51,54 δολάρια το βαρέλι, αυξημένα κατά 25 σεντς ή 0,5%.

Η σημερινή άνοδος έρχεται μετά από βουτιά της τάξης του 1% στη χθεσινή συνεδρίαση, η οποία οφείλεται σε ρευστοποιήσεις μετά από τέσσερις συνεχόμενες ημέρες κερδών. Ωστόσο η προειδοποίηση που έστειλε η Κίνα χθες, τρόμαξε την αγορά. Ο απερχόμενος διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας προειδοποίησε για μια “στιγμή Minsky”, μια αναφορά στην υπερβολική αισιοδοξία γύρω από την ανάπτυξη που τροφοδοτείται από τεράστια χρέη και κερδοσκοπικές επενδύσεις.

Μεγάλο μέρος αυτής της ανησυχίας υποχωρεί σήμερα, ενώ οι αναλυτές αναφέρουν ότι θετικά λειτουργεί το γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις για σύσφιγξη της προσφοράς πετρελαίου και της βασικής ζήτησης.

Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 15% από το ρεκόρ του Μαρτίου, στα 456,5 εκατομμύρια βαρέλια, κάτω από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν πέρυσι.

Μέρος αυτής της ανάληψης οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών ως αποτέλεσμα του μεγάλου discount στο WTI σε σχέση με το Brent, γεγονός που καθιστά ελκυστικό για τους αμερικανούς παραγωγούς να εξάγουν το πετρέλαιο τους.
ΠΗΓΗ: iForex

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα