Ανοδικά οι ευρωαγορές, παρά τις αναταράξεις γύρω από το Brexit

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωαγορές τη Δευτέρα, παρά τις αναταράξεις που δημιούργησε η μίνι πολιτική κρίση στη Μεγάλη Βρετανία, με τις παραιτήσεις των υπουργών Brexit και Εξωτερικών να απειλούν την ευστάθεια της κυβέρνησης Μέι.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με αύξηση άνω του 0,5%, με την πλειοψηφία των κλάδων να κινούνται σε θετικό έδαφος. Παρά το πολιτικό χάος γύρω από το Brexit, με θετικό πρόσημο έκλεισε και το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

H ανάπαυλα στους φόβους για γενικευμένο εμπορικό πόλεμο, αλλά και η έρευνα της Sentix, που έδειξε τον δείκτη εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Ευρωζώνη να αυξάνεται τον Ιούλιο στο 12,3, από 9,3 τον Ιούνιο, έπαιξαν επίσης ρόλο στο θετικό κλίμα.

Τα μεγαλύτερα κέρδη, σε επίπεδο μετοχής, σημείωσε η Air France-KLM, καθώς παρουσίασε στοιχεία επιβατικής κίνησης ανώτερα του αναμενομένου για τον Ιούνιο. Τα κέρδη της έφτασαν το 6,34%, ενώ η μετοχή της εισηγμένης στο Λονδίνο Inmarsat σημείωσε άνοδο άνω του 7%.

Κέρδη άνω του 6% σημείωσε και η μετοχή της Tgs-Nopec, που σημείωσε υψηλότερα έσοδα το β’ τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Η γαλλική Danone, από την άλλη πλευρά, βρέθηκε στο “κόκκινο”, με πτώση περί το 2%, καθώς πληροφορίες φέρουν την φόρμουλα παιδικού γάλακτος της εταιρείας, Aptamil, να προκαλεί δυσανεξία στα βρέφη.

Πτώση σημείωσε και η μετοχή της Renault, λόγω φόβων για την παραδοχή του εταίρου της, της ιαπωνικής Nissan, ότι είχε παραποιήσει στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση καυσίμων στα οχήματά της για την ιαπωνική αγορά.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,58% ή 2,23 μονάδων στις 384,59, με τον EuroStoxx 50 να κερδίζει 0,46% στις 3.464 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 0,38% στις 12.543 μονάδες, με τον γαλλικό CAC να ακολουθεί, με ανοδική κίνηση 0,42% στις 5.398 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,92% στις 7.687.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα