Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα εμπορικά μέτωπα των ΗΠΑ

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές καθώς στο επίκεντρο παραμένουν οι ανησυχίες σχετικά με τις εξελίξεις στα εμπορικά μέτωπα που έχει ανοίξει παγκοσμίως οι ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε χθες ότι η επιβολή επιπρόσθετων δασμών στην καναδική αυτοκινητοβιομηχανία, κάτι που έχει απειλήσει να κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θα είχε «καταστροφικές» συνέπειες για τον Καναδά, αλλά και για τις ΗΠΑ, καθώς θα οδηγούσε σε «πολλές απολύσεις».

Επιπλέον, οι επενδυτές εστιάζουν και στις εξελίξεις κατά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit αλλά και στη σημερινή και τελευταία ομιλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως πρόεδρος της Κομισιόν στο Ευρωκοινβούλιο.

Έπειτα από έναν χρόνο άκαρπων διαπραγματεύσεων, η Οτάβα και η Ουάσινγκτον προσπαθούν εδώ και δύο εβδομάδες να καταλήξουν σε συμφωνία για μια επικαιροποιημένη εκδοχή της συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής (NAFTA), η οποία συνδέει άρρηκτα τις οικονομίες των δύο κρατών, καθώς και αυτή του Μεξικού, από το 1994.

Σ’ αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,22% στις 376,13 με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, αρνητικά πρόσημα καταγράφει ο βρετανικός FTSE 100 που υποχωρεί κατά 0,24% στις 7.250 μονάδες, ενώ αντίθετα αύξηση στα κέρδη του καταγράφει ο DAX της Γερμανίας κατά 0,28% στις 11.979 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, σε θετικό έδαφος κινείται ο CAC 40 που κερδίζει κατά 0,51% στις 5.292 μονάδες.

Στην περιφέρεια, σχεδόν αμετάβλητη παραμένει η Ιταλία με τον FTSE MIB να βρίσκεται στις 20.819 μονάδες, ενώ πτώση στα κέρδη του σημειώνει η Ισπανία με τον IBEX 35 να υποχωρεί κατά 0,34% στις 9.247 μονάδες.
Τέλος, θετικά πρόσημα εμφανίζει ο PSI 20 που κερδίζει κατά 0,31% στις 5.274 μονάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα