Ανοδικά κινούνται τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη

Ανοδικά κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, καθώς φαίνεται πως επανέρχεται σταδιακά η επενδυτική εμπιστοσύνη, μετά το μαζικό sell-off του προηγούμενου διαστήματος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,5%, όσο και ο DAX στη Φρανκφούρτη, ο CAC στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,54%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στο Λονδίνο, όπου ο FTSE κερδίζει 0,51%.

Στην Ασία, σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο Nikkei στην Ιαπωνία -παρά τη νέα άνοδο του γιεν σε υψηλό 15 μηνών έναντι του δολαρίου-, μετά την πέμπτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση στη Wall Street. Σχεδόν όλες οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές ήταν κλειστές, λόγω αργίας.

Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες την Πέμπτη σημείωσαν άνοδο άνω του 1%, με την αγορά να παρατείνει την πορεία της προς την ανάκαμψη, αφήνοντας κατά μέρος τις ανησυχίες που πυροδότησε η αύξηση των τιμών καταναλωτή τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί, φτάνοντας σε χαμηλό ετών έναντι βασικών νομισμάτων. Συγκεκριμένα, ο δείκτης του δολαρίου, που αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, διολίσθησε στις 88,31 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2014.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τις ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων μεγάλων εταιρειών, μεταξύ των οποίων η Renault, η Nissan, η Allianz και η Norsk.

Εν τω μεταξύ, το bitcoin επανήλθε πάνω από τα 10.000 δολ. για πρώτη φορά εδώ και δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα