Ανοδικά κινούνται οι περισσότερες ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χάρη στην ανανεωμένη αισιοδοξία για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,26% στις 372,21 μονάδες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να αναβάλει την αύξηση των εισαγωγικών δασμών στην οποία απειλούσε να προχωρήσει η κυβέρνηση του σε εμπορεύματα που εισάγονται από την Κίνα, αθροιστικής αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την 1η Μαρτίου, μετά τη “σημαντική πρόοδο” που επιτεύχθηκε στις διμερείς διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών, ανέφερε χθες Κυριακή μέσω Twitter.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,3% στις 11.492 μονάδες. Στη Γαλλία, ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,13% στις 5.222, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 7.184 μονάδες.

Στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,31% στις 9.233 μονάδες. Οι πρόωρες εκλογές που προκήρυξε για τις 28 Απριλίου ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κλείνουν οριστικά έναν κύκλο κυβερνητικής σταθερότητας, με 14 κυβερνήσεις σε 41 χρόνια δικτατορίας–και ανοίγουν πλέον την περίοδο της “ιταλοποίησης” της πολιτικής ζωής της χώρας, σύμφωνα με πολλούς εγχώριους και ξένους παρατηρητές.

Στην Ιταλία, ο FTSE MIB κινείται στο +0,83% και τις 20.431 μονάδες.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Roche Holding σύναψε οριστική συμφωνία συγχώνευσης με την Spark Therapeutics με έδρα τη Φιλαδέλφεια. Το τίμημα εξαγοράς της Spark θα είναι 114,50 δολ. ανά μετοχή και η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το β’ τρίμηνο.

Βουτιά κάνει η μετοχή της Persimmon, χάνοντας περισσότερο από 6%. Αυτό συνέβη μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επανεξετάσει τη συμμετοχή της κατασκευαστικής στο πρόγραμμα “Help to Buy”, ένα κρατικό πρόγραμμα που έχει στόχο να παράσχει στήριξη για την αγορά πρώτης κατοικίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα