Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

Το χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας στο πλευρό του την εντυπωσιακή άνοδο της Coca Cola, κινείται σήμερα με κέρδη, προσεγγίζοντας μετά από 11 συνεδριάσεις τα επίπεδα των 840 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,63% στις 838,86 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,1 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 1,27% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.208,61 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,34% στις 1.075,73 μονάδες.

Η υψηλή στάθμιση της Coca Cola HBC στους δείκτες του ΧΑ, καθιστά το +7,06% που καταγράφει η μετοχή το βασικό μοχλό ανόδου σήμερα της αγοράς, η οποία καταφέρνει μετά από αρκετές ημέρες να λάβει ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα. Η Coca Cola HBC ανακοίνωσε πολύ καλύτερα του αναμενομένου μεγέθη το α’ 6μηνο του έτους, με την αγορά να ωθεί την κεφαλαιοποίησή της πάνω από τα 10 δισ. ευρώ.

Στην καρδιά του καλοκαιριού το ΧΑ, αδυνατούσε να βρει κάποιο καταλύτη που να του δείξει το δρόμο εώς ότου υπάρξουν στοιχεία που να βελτιώνουν την ορατότητα για την πορεία της οικονομίας. Οι μοναδικές εξελίξεις που είχε στα χέρια του ήταν τα διάσπαρτα εταιρικά αποτελέσματα.

Αλλά ακόμη και τα πρώτα αποτελέσματα των εισηγμένων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους δεν είχαν δώσει μέχρι πρότινος κάποιο τόνο στην αγορά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Έτσι, ακόμη και αυτός ο καταλύτης που αναμενόταν να οδηγήσει την αγορά εντός Αυγούστου, δεν είχε ενεργοποιηθεί προς κάποια κατεύθυνση.

Επίσης, η αγορά θα πρέπει να περιμένει έως τα μεσάνυχτα σήμερα, όταν και είναι προγραμματισμένη η ανακοίνωση για την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών της Morgan Stanley, η οποία είθισται να έχει αλλαγές μόνο στις σταθμίσεις. Οι αλλαγές θα ισχύσουν με το κλείσιμο της 31ης Αυγούστου, ενώ δεν είναι βέβαιο εάν υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον. Υπενθυμίζεται ότι 9 μετοχές συμπεριλαμβάνονται στον MSCI Greece Standard, και συγκεκριμένα οι Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Jumbo, Πειραιώς Τράπεζα, Eurobank, Τιτάν και Folli Follie.

Στο ταμπλό τώρα, εκτός της ανόδου της Coca Cola HBC, η Ελλάκτωρ ενισχύεται κατά 3,64%, με τον Μυτιληναίο να συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από χτες, καταγράφοντας κέρδη 1,28%. Ήπια ανοδικά κινούνται και οι ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Πειραιώς, Φουρλής και ΑΔΜΗΕ.

Στον αντίποδα, ο ΟΛΠ υποχωρεί κατά 3%, με τις Grivalia, ΔΕΗ, Folli Follie, Eurobank, ΟΠΑΠ, Εθνική, Τιτάν, Σαράντης, Jumbo, Aegean και Βιοχαλκο να κινούνται με μικρότερες του 1% απώλειες. Χωρίς μεταβολή οι Alpha Bank και Attica Bank.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα