Ανοδικά η Ασία με το βλέμμα στη Σύνοδο της Κορέας

Με κέρδη έκλεισαν οι περισσότερες ασιατικές χρηματαγορές την ώρα που οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ιστορική συνάντηση των ηγετών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά τη λήξη του πολέμου της Κορέας 65 χρόνια πριν που Βορειοκορεάτης ηγέτης περνά την οροθετική γραμμή.

Χθες η Wall Street έκλεισε με κέρδη, καθώς έλαβε στήριξη από τα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν μερικές από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες.

Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο.Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,66% ή 148,26 μονάδες και έκλεισε στις 22.467,87 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε αύξηση 0,29%, ή 5,10 μονάδες, για να κλείσει στις 1.777,23 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 με άνοδο 0,72% στις 5.953,60 μονάδες, ωστόσο ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε απώλειες 0,65% λόγω πτώσης των μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας.

Οι κινεζικές μετοχές βρέθηκαν να υποχωρούν αρκετά εν μέσω αβεβαιότητας για τον τεχνολογικό κλάδο της χώρας μετά τις αμερικανικές κινήσεις κατά της κατασκευάστριας εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών ZTE και τις πιθανές κινήσεις κατά της Huawei. Ωστόσο, ο Shanghai Composite ανέκαμψε με μικρή άνοδο 0,13%.

Στο Χονγκ Κονγκ, o Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,74%.

Τα βλέμματα στράφηκαν σήμερα στην κορεατική χερσόνησο, όπου ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Μουν Τζε-ιν άρχισαν την ιστορική σύνοδο κορυφής τους ανταλλάσσοντας χειραψία πάνω στη στρατιωτική οροθετική γραμμή που χωρίζει στα δύο την κορεατική χερσόνησο. Η σύνοδος κορυφής ακολουθεί την απροσδόκητη του Κιμτην 1η Ιανουαρίου ότι η χώρα του σκόπευε να πάρει μέρος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν, στη Νότια Κορέα. Η σημερινή σύνοδος αποτελεί επίσης το προοίμιο της πολυαναμενόμενης συνόδου του Κιμ και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ, η Τράπεζα της Ιαπωνίας Στην Ιαπωνία, η Bank of Japan διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, διατηρώντας το στόχο για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στο -0,1%. Η Κεντρική Τράπεζα ανέφερε επίσης ότι θα αγοράσει ιαπωνικά κρατικά ομόλογα ούτως ώστε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να παραμείνει πέριξ του 0%.

Το δολάριο παρέμεινε σταθερά πάνω από το επίπεδο του 91 και συγκεκριμένα διαπραγματεύτηκε στο 91,515 νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ.

Το γεν υποχώρησε στα 109,21 δολ., ενώ το ευρώ διαπραγματεύτηκε στο 1,2111 δολάρια.
Ανοδο σημείωσαν και οι τιμές του πετρελαίου λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών, κυρίως σχετικά με το Ιράν και τη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα