Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές τελικά έκλεισαν ανοδικά σήμερα Πέμπτη, εκτός από το γαλλικό δείκτη ο οποίος σημείωσε πτώση. Στο επίκεντρο των επενδυτών βρέθηκαν για άλλη μία φορά το εμπόριο αλλά και ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,27%, ο δείκτης του Λονδίνου ενισχύθηκε κατά 0,54% ενώ γαλλικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,16%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου ενισχύθηκε κατά 0,58% και ο δείκτης της Ισπανίας κατά 0,38%.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,34%.

Οι συνομιλίες των δύο πλευρών στο Πεκίνο ολοκληρώθηκαν χθες με την κινεζική πλευρά να δηλώνει ότι οι συζητήσεις ήταν “εκτεταμένες, εις βάθος και λεπτομερείς” και έθεσαν τα θεμέλια για την επίλυση της διαμάχης. Οι επενδυτές θα περιμένουν πλέον περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσουν στην Ουάσιγκτον.

Στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανία η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε πως θα κόψει 4.500 θέσεις εργασίας κυρίως στην εγχώρια αγορά, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση στην Κίνα και τη μείωση της ζήτησης για οχήματα ντίζελ.

Επίσης η Ford Motor Co. ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να μειώσει θέσεις εργασίας στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της προκειμένου να βελτιώσει την κερδοφορία της στην Ευρώπη, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε στη Γαλλία τον Νοέμβριο, σε άλλη μία ένδειξη ότι υπήρξε επιβράδυνση για τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου στο τέλος του 2018. Συγκεκριμένα, η γαλλική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 1,3% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η γαλλική στατιστική υπηρεσία. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,1%. Η πτώση ήταν ευρεία, καθώς αφορούσε, μεταξύ άλλων, κατασκευαστές αυτοκινήτων, μηχανημάτων, φαρμακευτικών προϊόντων, χημικών και μετάλλων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα