Ανοίγουν σχολεία σε Ραφήνα – Ν. Μάκρη για τους πυρόπληκτους

Μέτρα για τη στήριξη των κατοίκων στις πυρόπληκτες περιοχές λαμβάνει το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με τον δήμο Ραφήνας ξεκινά να λειτουργεί σχολικές μονάδες για την εξυπηρέτηση των αναγκών μαθητών και γονέων. Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 27 Ιουλίου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης και στο 1ο ΓΕΛ Ραφήνας θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα απασχολούν τα παιδιά για όσο χρόνο οι γονείς τους επιθυμούν να τα αφήσουν. Στα σημεία αυτά θα γίνεται αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης, με σκοπό τη συστηματική απασχόληση και ουσιαστική υποστήριξη παιδιών και γονέων. Σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον, θα ενταχθούν στην προσπάθεια στήριξης και άλλες σχολικές μονάδες, οι οποίες θα εξοπλιστούν με τα αναγκαία μέσα και υλικά.

Το υπουργείο δηλώνει ότι θα στηρίξει, σε συνεργασία με άλλα υπουργεία και φορείς, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε μακροπρόθεσμα να υπάρξουν προγράμματα υποστήριξης μαθητών και των οικογενειών τους.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της σ’ όλους εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους και συμπαραστέκεται στους συνανθρώπους της που βρέθηκαν τούτο το καλοκαίρι του 2018 να θρηνούν για τις ανατροπές στη ζωή τους» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα