Ανοίγουν σήμερα τα πρώτα μέτωπα της τρίτης αξιολόγησης

Η πρώτη συνάντηση της κυβέρνησης με τους δανειστές οι οποίοι ήδη βρίσκονται στην Αθήνα για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα.

Οι συναντήσεις αυτές κυβερνητικών παραγόντων-δανειστών  θα αποτελέσουν την πρώτη φάση των επαφών οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν έως και το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το υπουργείο Οικονομικών στις δύο πρώτες συναντήσεις της Δευτέρας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη θα τεθούν δημοσιονομικά θέματα.

Ο προγραμματισμός από ελληνικής πλευράς προβλέπει  μέχρι και τον κύκλο του Νοεμβρίου να έχει υλοποιηθεί περίπου το 60% των 95 προαπαιτούμενων με προτεραιότητα αυτά που εκκρεμούν από τη δεύτερη αξιολόγηση.

Στη δεύτερη συνάντηση της σημερινής ημέρας που θα αφορά την δημοσιονομική διαχείριση θα εξεταστούν πιο ειδικά θέματα. Η πορεία του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων που αυξήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, το ποσοστό φορολογικής συμμόρφωσης σε άμεσους φόρους και τα συσσωρευμένα ληξιπρόθεσμα προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα