Ανησυχητικό  e-mail της γαλλικής πρεσβείας με οδηγίες για την αντιμετώπιση μεγάλης κρίσης στην Ελλάδα

Ένα e-mail το οποίο γεννά ερωτηματικά, έστειλε η γαλλική πρεσβεία, στους γάλλους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, με οδηγίες για το τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κρίσης στη χώρα μας.

Στο email αναφέρεται το σχέδιο ασφαλείας σε περίπτωση μεγάλης, όπως αναφέρει, κρίσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρεσβεία στέλνει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι γάλλοι υπήκοοι σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, όμως σε όλα τα προηγούμενα υπομνήματα, αναφερόταν ξεκάθαρα η αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Συνεπώς, χαρακτηρίζεται πρωτοφανές το γεγονός πως οι οδηγίες αφορούν μία «μεγάλη κρίση» χωρίς να αναφέρονται περαιτέρω διευκρινήσεις.

Αργά σήμερα το απόγευμα από την πρεσβεία, έγινε γνωστό πως θα αποσταλεί διευκρινιστικό e-mail το οποίο θα ξεκαθαρίζει πως, «πρόκειται για μία καθαρά διοικητική διαδικασία η οποία απευθύνεται σε γάλλους πολίτες, είτε διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα είτε είναι τουρίστες. Αφορά ξεκάθαρα τα καιρικά φαινόμενα ή κάποιο έκτακτο γεγονός. Δεν συνδέεται με τίποτα άλλο».

Ολόκληρο το e-mail

«Θέμα: Σχέδιο ασφάλειας και παρουσίαση στο ευρύ κοινό

Κυρίες και κύριοι,

Σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα, θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείου ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα. Στο σχέδιο του προγράμματος ασφάλειας της γαλλικής κοινότητας, η υπηρεσία της προξενείου της γαλλικής πρεσβείας σας παρέχει κάποιες πληροφορίες:

Σχέδιο ασφαλείας και επικεφαλής για την ασφάλεια

Σας καλούμε να συμβουλευτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://gr.ambafrance.org.//Plan-de securite-ilots-6522

Γνωρίζετε τον δικό σας υπεύθυνο ασφαλείας;

Σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζετε, μπορείτε να βρείτε αυτή την πληροφορία.

Με την ευκαιρία αυτή σας υπενθυμίζουμε να καλείτε την οικογένειά σας, τους φίλους και τους γνωστούς σας προκειμένου να εγγραφούν στους καταλόγους μας έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο η ασφάλεια των υπηκόων μας κατά την διάρκεια των μετακινήσεών τους εκτός Γαλλίας:

https//pastel.diplomatie.gouv. fr/fildariane/dyn/public/ login.html

Όλες οι προαναφερθείσες πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες στο άρθρο που ακολουθεί στην ιστοσελίδα:

https://ambafrance.org/Connaissez-vous -votre chef-d-ilot

Για την καλύτερη ασφάλειά σας, καλείστε να ανανεώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία με όλες τις πιθανές αλλαγές (όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, κ.α.) και να καταγράψετε απευθείας στο λογαριασμό σας στην ηλεκτρονική εφαρμογή service -public.fr

Με εκτίμηση
Γαλλικό Προξενείο Αθηνών
Ακαδημίας 6 ,1ος όροφος»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα