ΑΝΕΛ: Στόχος μας είναι η έξοδος από την επιτροπεία

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, δήλωσε ότι «Έρχεται ένα νομοσχέδιο για τα μέτρα και τα αντίμετρα που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές, τα οποία θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα για την έξοδο από την κρίση, δηλαδή για μια συνολική λύση εξόδου από την επιτροπεία, που είναι ο στόχος των ΑΝΕΛ και αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε .

Η κ. Παπαδοπούλου, σχολιάζοντας τη συμφωνία με τους δανειστές, υποστήριξε ότι: «Η διαφορά με τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι ότι εκείνες μετέθεταν τη λύση του ζητήματος για τις επόμενες κυβερνήσεις, ενώ αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει μια συνολική λύση, που περιλαμβάνει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τη διατύπωση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους, κομβικό ζήτημα για να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο ύφεσης που έχει ξεκινήσει από το 2010 και τον προσδιορισμό των πλεονασμάτων για μετά το 2018. Είναι η πρώτη φορά που επιδιώκεται συνολική λύση για την έξοδο από την κρίση».

Η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπογράμμισε, ότι «ο στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε σε αυτό που εμείς θεωρούμε απαραίτητο, τη ρύθμιση του χρέους, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση».

Η κ. Παπαδοπούλου, ερωτηθείσα για τις ιδεολογικές διαφορές των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, από την πρώτη στιγμή, είπαμε ότι σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που περνά η πατρίδα μας θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη τις ιδεολογικές διαφορές και οι Έλληνες να ενωθούν.

Με αυτή την κυβέρνηση τα δύο κόμματα τα οποία προέρχονται από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αυτό ακριβώς πραγματώνουν. Οι στόχοι που οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέσει ιεραρχικά είναι η πρώτον η διαχείριση της οικονομικής κατάστασης για την έξοδο από την κρίση και δεύτερον η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Για αυτούς τους δύο βασικούς στόχους υπάρχει σύγκλιση των δύο κομμάτων. Για τους ΑΝΕΛ που εντάχθηκαν σε αυτή την κυβέρνηση, ένας τρίτος στόχος είναι να διαφυλάξουμε και να προστατέψουμε αυτό που συμπυκνώνεται στη φράση εθνική ταυτότητα. Όλα τα άλλα έπονται».

Τέλος, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, μιλώντας για τα σενάρια σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, ισχυρίστηκε ότι «ο πρώτος που μίλησε για εκλογές είναι ο κ. Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ. Βεβαίως, το αφήγημα αυτό δεν του βγαίνει. Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί με ορίζοντα 4ετίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα