ΑΝΕΛ: Εφικτός ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% το 2018

«Οι βουλευτές και το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα αξιολογήσουν το συνολικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση» ανέφερε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ότι είναι εν αναμονή της κατάληξης των διαπραγματεύσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και το «αγκάθι των εργασιακών», αναφέροντας στην συνέχεια: «Θέλουμε να κλείσει έγκαιρα η αξιολόγηση προκειμένου να μπει η χώρα μας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης και διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία. Στα εργασιακά επιμένουμε στην εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου. Επιδιώκουμε η χώρα μας να αντιμετωπίζεται ισότιμα όπως και τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ».

«Όσον αφορά στο αφορολόγητο και στο θέμα των συντάξεων, έχει τεθεί το πλαίσιο ότι το ισοζύγιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα θα είναι μηδενικό. Αν δηλαδή υπάρξει μείωση στο αφορολόγητο, θα πρέπει να συνοδεύεται από μείωση στους φορολογικούς συντελεστές. Με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, οι τράπεζες θα μπορούν να δανείζουν με χαμηλά επιτόκια και θα γίνει κατορθωτό να χτυπηθεί η ανεργία» είπε η κ. Παπαδοπούλου, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις επίτευξης του στόχου για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.

«Είναι ένας εφικτός στόχος και τα όποια μέτρα, μαζί βεβαίως με τα αντίμετρα για μετά το 2019, θα μπορούν να εφαρμοστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα αν υπάρχουν σύννεφα στις σχέσεις των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Φίλη, απάντησε: «Δεν υπάρχουν σύννεφα στις σχέσεις των δύο κομμάτων και των αρχηγών τους».

Επαναλαμβάνοντας την θέση της, η κ. Παπαδοπούλου πρόσθεσε: «Κάθε βουλευτής έχει δικαίωμα να εκφράζει την προσωπική του άποψη ή κάποια άποψη που μπορεί να εδράζεται σε ιδεολογικές αναφορές. Οι απόψεις του κ. Φίλη δεν υιοθετούνται από το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ. Η σχέση ανάμεσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ προχωρά με βάση τους στόχους που έθεσαν τα δύο κόμματα από τις προηγούμενες εκλογές. Οι στόχοι δεν έχουν ολοκληρωθεί και είναι άκαιρη η συζήτηση για ιδεολογικές διαφορές».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβερνητικής συνεργασίας, είπε ότι οι ΑΝΕΛ ενδιαφέρονται πρωτίστως για την διαχείριση της οικονομικής κατάστασης, «στην οποία μας έφεραν τα κόμματα του παρελθόντος», η επίτευξη συνολικής συμφωνίας με τους δανειστές, η αντιμετώπιση της διαπλοκής και της διαφθοράς και η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, καθώς και των εθνικών ζητημάτων.

«Αν υπάρχουν φωνές που αποδέχονται και στηρίζουν αυτούς τους στόχους, δεν έχουμε θέμα. Δεν υπάρχουν όμως οι προϋποθέσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για μια τέτοια συζήτηση, γιατί κάποια κόμματα, όπως η ΝΔ έχει μετεξελιχθεί σε κάτι στρεβλό ή το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποκηρύξει τα βαρίδια του παρελθόντος που ενεπλάκησαν ή στήριξαν το τρίγωνο της διαπλοκής» κατέληξε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα