ΑΝΕΛ: Είναι πολλοί αυτοί που επενδύουν στην διάσπαση της κυβερνητικής συμμαχίας

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ “News 247”, ανέφερε:

“Ο κ. Δημήτρης Καμμένος εκφράστηκε με βάση την άποψή του όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε βουλευτής. Οι ΑΝΕΛ έχουμε αποδείξει στην πράξη, ότι μπορούμε να ψηφίζουμε κατά συνείδηση, όπως επιτάσσει το σύνταγμα”.

Είναι πολλοί αυτοί που επενδύουν σε διάσπαση αυτής της κυβερνητικής συμμαχίας, “αλλά αυτό που έχει σημασία δεν είναι κατά πόσο ταυτίζονται δύο κόμματα, αλλά ποια είναι τα σημεία στα οποία υπάρχει σύγκλιση όταν υπάρχουν ιεραρχημένες προτεραιότητες”, ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου. Υπενθύμισε, αυτό που κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει, δηλαδή ότι “η συνεργασία των ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ έγινε για δύο βασικούς στόχους: την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης και την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα, αλλά δεν διαταράσσεται η κυβερνητική συμμαχία από τις διαφορετικές ιδεολογικές πεποιθήσεις. Είναι υγιές να υπάρχουν διαφορετικές φωνές σε μια τέτοια συμμαχία” εκτίμησε.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, επισήμανε παράλληλα, ότι θα ήταν ευκταίο να προηγείται σοβαρός διάλογος με συμμετοχή επιστημόνων, παιδαγωγών και φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, προτού νομοθετηθούν αποφάσεις οι οποίες είναι μέρος της συζήτησης, ακόμη και διαφωνίας της ελληνικής κοινωνίας, άρα και των κομμάτων, καθώς, όπως είπε, “είναι θέματα που ενδεχομένως δεν θα έπρεπε να προσεγγίζονται με ιδεολογικό τρόπο”.

Αναφορικά με όσα ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του 2015, είπε ότι “αυτά τα λέει ο κ. Βαρουφάκης επειδή επιδιώκει να κάνει πωλήσεις για το βιβλίο του”. “Αυτό που βλέπουμε, είναι τον κ. Βαρουφάκη να προσπαθεί να εμφανίσει τον εαυτό του σαν τον καλό της ιστορίας σε αντίθεση με τους υπόλοιπους. Αν αυτά στα οποία αναφέρεται είχαν υιοθετηθεί, τότε θα υπήρχε και ουσία στη συζήτηση. Από τη στιγμή που τίποτα από αυτά δεν υιοθετήθηκε, νομίζω ότι συζητάμε απλά προμοτάροντας ένα βιβλίο” ανέφερε στη συνέχεια η κ. Παπαδοπούλου.

“Ζήτημα θα υπήρχε αν την περίοδο εκείνη δεν συζητιόταν καμία εναλλακτική πρόταση, παρά μόνο το πώς θα εφαρμόζονταν όσα είχαν δρομολογήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς την παραμικρή αλλαγή” είπε ακόμα η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας ότι “μπορεί να υπήρχαν άλλες σκέψεις από ορισμένους – η ουσία είναι ότι δεν έτυχαν καμίας εφαρμογής, δεν έγιναν δεκτές. Δεν υπήρξε πρόθεση από την κυβέρνηση για έξοδο από την ευρωζώνη, ούτε καν στο δημοψήφισμα, άσχετα με το πώς παρουσιάστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα μέσα ενημέρωσης. Δεν υπήρξε τέτοια ρητορική από τον πρωθυπουργό ή τα δύο κόμματα που συγκυβερνούσαν”.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και την καταδίκη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Αν. Γεωργίου, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι είναι δεδομένο και θεσμικό να κρίνονται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης που βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης κι έχουν πολιτικό και κοινωνικό αποτέλεσμα. Είναι δεδομένο ότι κρίνονται και είναι θεμιτό να κρίνονται, αλλά “αυτό που δεν είναι θεμιτό, είναι η παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης – και αυτή η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει. Η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστικών λειτουργών επιτελεί το λειτούργημα με εντιμότητα. Δεν θα πρέπει κάποιοι να αμαυρώνουν αυτό το λειτούργημα”.

“Για το θέμα του κ. Γεωργίου, υπήρξε ήδη μια καταδικαστική απόφαση για το ένα από αυτά που κατηγορούνταν. Μόλις χθες υπήρξε δήλωση από τον κ. Παπαγγελόπουλο, ότι η κυβέρνηση αυτή τιμά και σέβεται τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της και δεν θα πρέπει να υπάρχουν παρεμβάσεις από οποιονδήποτε, είτε εντός είτε εκτός της χώρας” πρόσθεσε.

Για την τροπολογία σχετικά με το φορολογικό καθεστώς του Αγίου Όρους, είπε ότι “υπήρξε μια προτεινόμενη διάταξη με πρωτοβουλία βουλευτή των ΑΝΕΛ όπου ρυθμίζεται και κατοχυρώνεται νομοθετικά το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο που διαφυλάσσει το ιδιαίτερο καθεστώς του Αγίου Όρους, όπως προστατεύεται από τις ειδικές απαλλακτικές διατάξεις του Συντάγματος με βάση το άρθρο 105”, με σκοπό την προστασία και την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου που επιτελείται στις μονές.

“Νομίζω ότι όποια νομοθετική πρωτοβουλία υπάρχει, θα πρέπει να είναι κατόπιν συζήτησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία. Συζήτηση μπορεί να υπάρχει για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας. Οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε τις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν στην Εκκλησία, όπως ήδη υπάρχουν” κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα