ΑΝΕΛ:«Όχι στα κόμματα μέσα στις σχολές»

csdfΟι  ΑΝ.ΕΛ. σε μήνυμά της με αφορμή τα επεισόδια στις φετινές φοιτητικές εκλογές τάσσεται ανοιχτά κατά των φοιτητικών παρατάξεων που εκπροσωπούν κόμματα εντός των σχολών,σημειώνοντας,μεταξύ άλλων, ότι οι παρατάξεις «μας θυμίζουν, δυστυχώς, πόσο καλά συνεχίζουν να υπηρετούν (και εξυπηρετούν) τον εκάστοτε σαθρό και διεφθαρμένο πολιτικό χώρο στον οποίο εντάσσονται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους :

Ακόμη μια χρονιά, οι φοιτητικές παρατάξεις μας δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, εν όψει των εκλογών στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας.

Ανταλλαγή ύβρεων και τραμπουκισμοί, που το μόνο το οποίο κάνουν είναι να μας θυμίζουν, δυστυχώς, πόσο καλά συνεχίζουν να υπηρετούν (και εξυπηρετούν) τον εκάστοτε σαθρό και διεφθαρμένο πολιτικό χώρο στον οποίο εντάσσονται. Ε, φτάνει πια!

Οι φοιτητές δεν χρειάζονται πάρτι, φεστιβάλ, θεάματα και φοιτητοπατέρες. Προβληματίζονται και ζητούν σοβαρή αντιπροσώπευση για την επίλυση ζητημάτων, που προκύπτουν στη σχολή τους. Θέλουν, επιτέλους να ακουστεί η φωνή τους και οι προτάσεις τους για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο, όπου περνάνε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια από τη ζωή τους. Απαιτούν η εκπαίδευση που λαμβάνουν να είναι ολοκληρωμένη και να καρποφορήσει ο κόπος και τα χρήματα, που όλα αυτά τα χρόνια δαπάνησαν για  να πάρουν ένα πτυχίο.

Ο χώρος της Παιδείας είναι ιερός. Η πολιτικοποίηση εντός του Πανεπιστημίου προκύπτει από την παραγωγή κριτικής σκέψης, που αναπτύσσεται μέσω της Παιδείας. Η κομματικοποίηση, αντιθέτως, εντός του Πανεπιστημιακού χώρου κάνει το φοιτητή να ζει με παρωπίδες.

Το σύστημα έχει φθαρεί, πλέον, ολοκληρωτικά. Καιρός να δημιουργηθεί ένα νέο, με αντιπροσωπευτικούς συλλόγους φοιτητών, με συνελεύσεις και διαδικασίες, στις οποίες θα ακούγονται όλοι και θα συναποφασίζουν. Τα μονοπώλια τελείωσαν!

Η Νεολαία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συμπορεύεται με όσους αναζητούν την αλλαγή, με όσους σιχάθηκαν τα τραπεζάκια και τις αμέτρητες κολλημένες αφίσες.Λέμε όχι στα κόμματα μέσα στις σχολές και συντασσόμαστε με όσους θέλουν μια σχολή ελεύθερη, όπως το ελεύθερο πνεύμα που προσφέρει η Παιδεία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα