Ανεβαίνει η ένταση στην Ιερουσαλήμ

jerΈνας Παλαιστίνιος τραυμάτισε με μαχαίρι έναν Ισραηλινό έφηβο στην Ιερουσαλήμ, πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών, μερικές ώρες μετά από παρόμοια επίθεση που είχε αποτέλεσμα 2 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους – Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει για 2 ημέρες την πρόσβαση των Παλαιστινίων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει για δύο ημέρες την πρόσβαση των Παλαιστινίων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ έπειτα από δύο επιθέσεις Παλαιστινίων που στοίχισαν τη ζωή σε δύο Ισραηλινούς.

Το έκτακτο αυτό μέτρο αφορά την τεράστια πλειοψηφία των Παλαιστινίων της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, οι οποίοι δεν ζουν στην Παλιά Πόλη.

Για δύο ημέρες, μόνον οι Ισραηλινοί, οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης, οι τουρίστες, οι ιδιοκτήτες εμπορικών και οι μαθητές θα μπορούν να εισέλθουν σε αυτή, διευκρίνισε η αστυνομία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας απάντησε σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου ότι το μέτρο αυτό θα εμποδίσει την τεράστια πλειοψηφία των Παλαιστινίων της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ που ζουν έξω από την Παλιά Πόλη να μεταβούν εκεί. Ωστόσο οι Ισραηλινοί αραβικής καταγωγής θα μπορούν να πάνε, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα η πρόσβαση στην Πλατεία των Τεμενών των μουσουλμάνων στους οποίους επιτρέπεται η είσοδος στην Παλιά Πόλη περιορίζεται μόνον στους άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται τακτικά σε περιόδους έντασης.

Η βία αυξάνεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τις τελευταίες εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε δύο Παλαιστίνιοι που επιτέθηκαν με μαχαίρι σε Ισραηλινούς –δύο από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους– σκοτώθηκαν από την αστυνομία στην Ιερουσαλήμ.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, δύο Ισραηλινοί, ένας ραβίνος που κατοικούσε στην εβραϊκή συνοικία της πόλης και ένας κάτοικος ισραηλινού οικισμού στη Δυτική Όχθη, σκοτώθηκαν από έναν Παλαιστίνιο που τους επιτέθηκε με μαχαίρι. Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν επίσης δύο άνθρωποι, ένα παιδί ηλικίας 2 ετών και μια γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία σκότωσε τον 19χρονο δράστη της επίθεσης αυτής, ο οποίος προερχόταν από χωριό κοντά στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη. Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ παρουσίασε τον 19χρονο Παλαιστίνιο ως μέλος της.

Μερικές ώρες αργότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας ένας άλλος Παλαιστίνιος τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι έναν περαστικό στο δυτικό τμήμα της πόλης προτού ο δράστης της επίθεσης πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δήλωσε ότι ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο και δεν υπάρχουν φόβοι για τη ζωή του.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται την ώρα που οι ταραχές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην Παλιά Πόλη και δύο ημέρες μετά τον θάνατο ενός ζευγαριού ισραηλινών εποίκων μπροστά στα μάτια των παιδιών τους από τα πυρά Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα