Ανδρουλάκης: Οι παροχές στοχεύουν στην εκλογική διάσωση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Το μοναδικό σχέδιο που φαίνεται να έχει αυτή η κυβέρνηση είναι η προεκλογική παραχολογία, ένα νέο «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» που μόνο στόχο θα έχει όχι τη στήριξη της αναιμικής ανάπτυξης αλλά την εκλογική διάσωση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα «Άποψη»

Όπως ανέφερε «δυστυχώς, όπως και να θέλει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση η πραγματικότητα αποτυπώνεται στα επιτόκια των Ελληνικών ομολόγων, τα οποία βρίσκονται σε συνεχή ανοδική πορεία καθιστούν αδύνατη την έξοδο μας στις αγορές. Η περιβόητη «έξοδος από τα μνημόνια» για την οποία πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας δεν είναι τίποτα παραπάνω από την χρονική λήξη του προγράμματος που ο ίδιος συμφώνησε πριν από τρία χρόνια»

Και υπογράμμισε πως «το μοναδικό σχέδιο που φαίνεται να έχει αυτή η κυβέρνηση είναι η προεκλογική παραχολογία, ένα νέο «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» που μόνο στόχο θα έχει όχι τη στήριξη της αναιμικής ανάπτυξης αλλά την εκλογική διάσωση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Στο ερώτημα για το αν θα γίνουν οι εκλογές πριν την άνοιξη του 2019 εξέφρασε την εκτίμηση ότι Όλα είναι πιθανά. «Εκτιμώ όμως ότι θα προσπαθήσουν να μείνουν όσο μπορούν περισσότερο σε θέσεις εξουσίας. Αυτή είναι η πρώτη τους προτεραιότητα», σημείωσε, ενώ για το ΚΙΝΑΛ επισήμανε πως «ακόμη και μέσα σ’ αυτό τον μικρό δικομματισμό, μπορούμε να αναδειχθούμε εκ νέου στη μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα. Αλλά αυτό θα γίνει, μόνο αν πείσουμε ότι το Κίνημα Αλλαγής έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος και μπορεί να εκφράσει τις ανησυχίες της σημερινής κοινωνίας».

«Στο χέρι μας είναι να καταδείξουμε ότι η διεκδίκηση από τον ΣΥΡΙΖΑ της σοσιαλδημοκρατίας, είναι είσοδος του σε ξένο προς αυτόν κολουάρ. Και αυτό οδηγεί σε ακύρωση, όχι σε νίκη», σημείωσε.

Χαρακτήρισε πρόκληση για τον Ελληνικό λαό να αποφυλακίζονται άνθρωποι που υπεξαίρεσαν τεράστια ποσά εις βάρος του, για το θέμα του νόμου Παρασκευόπουλου, έκανε λόγω για ανευθυνότητα της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων, καθώς «αποφάσισε να διαπραγματευτεί εν κρυπτώ, χωρίς να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και χωρίς τη διαμόρφωση μίας εθνικής στρατηγικής, όπως είχε γίνει στο παρελθόν για τόσο σημαντικά θέματα. Το κείμενο της συμφωνίας παρουσιάστηκε λίγες μέρες πριν την υπογραφή της και όταν οι διαπραγματεύσεις είχαν ολοκληρωθεί».

Ερωτηθείς για τον Ερντογάν τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια η Τουρκία υπό την ηγεσία του κ. Ερντογάν απομακρύνεται συνεχώς από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και μετατρέπεται σε ένα αυταρχικό καθεστώς. Η αλλαγή αυτή έχει επιπτώσεις και στην εξωτερική της πολιτική της γειτονικής μας χώρας.

«Η χώρα μας δεν μπορεί να μείνει αδρανής. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε την συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκική επιθετικότητα δεν μπορεί να θεωρείται ένα διμερές μόνο θέμα. Εντάσσονται στο ευρύτερο πεδίο των Ευρωτουρκικών σχέσεων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την Τουρκική προκλητικότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποχτήσει ενιαία στρατηγική απέναντι στην Τουρκία . Για τον λόγο αυτό, όταν αποκαλύφθηκε ότι με ευρωπαϊκά χρήματα η Τουρκία αγόρασε τεθωρακισμένα οχήματα έθεσα το θέμα στον αρμόδιο Επίτροπο Χαν τόσο με γραπτή μου ερώτηση τόσο και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τέτοιες κινήσεις μπορεί να δώσουν λάθος μήνυμα και αυτό δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό».

Τέλος, για τη φωτιά στο Μάτι, τόνισε πως «δυστυχώς έγιναν λάθος εκτιμήσεις, ο μηχανισμός δεν λειτούργησε όπως έπρεπε και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, καθώς δεν υπήρχε ένα ρεαλιστικά εφαρμόσιμο σχέδιο εκκένωσης της περιοχής».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα