Ανδρουλάκης: Εγγύηση ενότητας η μαζική συμμετοχή

«Είμαι διαθέσιμος και σήμερα το βράδυ», δήλωσε ο ΝίκοςΑνδρουλάκης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γίνει debate μεταξύ του ίδιου και της ΦώφηςΓεννηματά, στον δρόμο προς τις κάλπες του ΄β γύρου της Κεντροαριστεράς. Εξήγησεεξάλλου ότι η ύπαρξη τηλεμαχίας μεταξύ των δύο φιναλίστ, είχε αποφασιστεί απόπριν, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προτείνει την Πέμπτη, εκείνον να το αποδέχεται,να αναβάλλεται λόγω προγραμματισμένης κοινοβουλευτικής δράσης για την Παρασκευήκαι τελικά λόγω πένθους να ακυρώνεται, παρότι ο ίδιος πρότεινε τη διεξαγωγή τουσήμερα Σάββατο, αλλά η πλευρά Γεννηματά δεν το δέχθηκε.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησελίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του δεύτερου γύρου, υποστήριξε ότι ακόμα καιαν ηγηθεί του χώρου, δεν είναι αυτός που θα μοιράσει ρόλους, αφού οισυνυποψήφιοί του, τους κατέκτησαν, όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά επέμεινε στηνανάγκη η φωνή του νέου φορέα στη Βουλή να είναι μία και αδιαίρετη. Όσο για τοποιος θα τον εκπροσωπεί στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι χαρακτήρισε ρητορική τηνερώτηση που του απηύθυναν οι συνυποψήφιοί του ενώ υπήρχε συμφωνία για παράλληληλειτουργία των δύο υπαρχουσών Κοινοβουλευτικών Ομάδων, υποστήριξε ότι είναικάτι που θα αποφασιστεί με δημοκρατικό τρόπο. Νωρίτερα, εξάλλου, είχε προαναγγείλειανοιχτή συνδιάσκεψη στις αρχές Δεκεμβρίου και Συνέδριο εντός του πρώτουτριμήνου του 2018.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επανέλαβε πολλές φορές την πρόσκλησήτου σε μαζική συμμετοχή των πολιτών αύριο στις κάλπες, σημειώνοντας την ανάγκη «τηφλόγα που άναψαν με την παρουσία τους τόσες χιλιάδες κόσμου την προηγούμενηΚυριακή, να μην τη σβήσουμε τώρα». Χαρακτήρισε εξάλλου την μαζική συμμετοχή ως «εγγύησηενότητας», ενώ παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα,χαρακτηρίζοντάς τον alter egoτου Πάνου Καμμένου.

«Η ενότητα είναι δεδομένη», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξηςΤύπου, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να φοβάται κανείς διάσπαση του χώρου, αφούόποιος φύγει δεν θα έχει πάρει το μάθημα ότι με τις προσωπικές φιλοδοξίεςέφτασε ο χώρος εδώ. «Μένω για τις ιδέες μας», είπε, όσον αφορά στο τι θα κάνει ο ίδιος. Ερωτηθείς δε, για την περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου,επανέλαβε ότι όσα είχε πει στην αρχή της προεκλογικής περιόδου είχανπαραφραστεί από διάφορους ‘εραστές της διχόνοιας’ στον χώρο, διαβεβαιώνονταςότι μίλησε προχθές με τον πρώην πρωθυπουργό, του εξήγησε και εκείνος έδειξεμεγάλη κατανόηση για την διαστρέβλωση, της οποίας εξάλλου έχει υπάρξει ‘θύμα’με την περιβόητη φράση ‘λεφτά υπάρχουν’ και τον τρόπο με τον οποίοδιαστρέβλωσαν αργότερα την Ιστορία κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα