Αναστολή της αποχής αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι

Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιά και νήσων, οι συμμετέχοντες αποφάσισε τη ληξη της αποχής και την έναρξη την Τετάρτη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, υπστερα και από τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα ασχοληθεί με τα αιτήματά τους για την προστασία τους.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι εντάσεις, οι οποίες κατέληξαν στην αποχώρηση πέντε μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που αντιδρούσε στην απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων. Η απόφασή τους να μην συμμετέχουν στη διαδικασία δεν δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στη διαδικασία, αφού δεν απαιτείτο απαρτία προκειμένου η συνέλευση να καταλήξει.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση των συμβολαιογράφων για αναστολή δεν ισοδυναμεί με “πράσινο φως” όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά συμβολαιογράφοι, αλλά για 2μηνο περιθώριο στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που πρόσφατα έδωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί της.  Οι κυβερνητικές θέσεις αφορούν τόσο στις αυτόφωρες συλλήψεις όσων επιτίθενται σε βάρος συμβολαιογράφων κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών και πρόσθετα αστυνομικά μέτρα για την ασφάλεια τους, όσο και στην αλλαγή στο πλαίσιο διεξαγωγής των πλειστηριασμών.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί και τη λήξη των αποχών και των υπολοίπων συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας.

Συγκεκριμένα, κατά την συνέλευση ψήφισαν με ανάταση χειρός:

– 158 συμβολαιογράφοι υπέρ της αναστολής της αποχής και επιπλέον: α) τον έλεγχο για την τήρηση των υποσχέσεων των 3 υπουργών, β) την άμεση σύσταση και λειτουργία της επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών και γ) τη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης το αργότερο έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

– 7 συμβολαιογράφοι τη λήξη της αποχής, χαρακτήρισαν όμως άτυπη τη σημερινή σύγκληση της γ.σ. και ζήτησαν η απόφαση να επικυρωθεί στην επόμενη

– 36 υπέρ της συνέχισης της αποχής για την πρώτη κατοικία έως του ποσού των 300.000 ευρώ και άδειες για τη συμμετοχή στους υπόλοιπους πλειστηριασμούς.

– 37 ψήφισαν να συνεχιστεί η αποχή, όπως είχε αποφασιστεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα