Αναστασιάδης: Όσο λιγότερα λέγονται για τις γεωτρήσεις, τόσο το καλύτερο

Την θέση ότι όσο λιγότερα λέγονται από όλους, τόσο το καλύτερο, διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απαντώντας σε ερώτηση για μια νευρικότητα που φαίνεται να έχει η Τουρκία για τις ενεργειακές εξελίξεις, σημειώνοντας παράλληλα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το κράτος είναι συντεταγμένο και ακολουθεί πολιτικές προκειμένου ακριβώς να ενισχύσει την προστασία.

Όπως μεταδίδει η “Καθημερινή της Κύπρου”, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προσερχόμενος στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, το Σάββατο το βράδυ, στη Δερύνεια.

Σε ερώτηση για τον κ Ακιντζί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ο ίδιος του είχε τηλεφωνήσει στη Νέα Υόρκη και του είχε απευθύνει πρόσκληση “να βρεθούμε ας είναι και για ένα καφέ, ν’ ανταλλάξουμε κάποιους προβληματισμούς για την περαιτέρω πορεία της πατρίδας μας”. Η απάντηση, πρόσθεσε, “ήταν ότι δεν θα ήθελε να δώσει την εικόνα ότι επαναρχίζουν οι συνομιλίες”.

“Αντιλαμβάνομαι ότι ζήτησε συνάντηση με την κ. Σπέχαρ, δεν γνωρίζω γιατί”, είπε, προσθέτοντας ότι “αν είναι για το οδόφραγμα θα πρέπει να τηρηθούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί”. Εμείς, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, “ήμασταν έτοιμοι από τις 15 Ιουλίου. Η τουρκική πλευρά μόλις πρόσφατα έχει αποπερατώσει – αν έχει αποπερατώσει – τις εργασίες, αλλά εκείνο που παραμένει κώλυμα είναι το τουρκικό φυλάκιο το οποίο θα έπρεπε να μετακινηθεί”.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι βλέπουμε μια νευρικότητα από πλευρά Τουρκίας σε ότι αφορά τις ενεργειακές εξελίξεις απάντησε πως “όσα λιγότερα λέγονται από όλους, τόσο το καλύτερο”

“Έχω κουραστεί τις τελευταίες μέρες να ακούω εκτιμήσεις, να ακούω τσουνάμια, να ακούω πολλά”, είπε.

Επιτέλους, πρόσθεσε, “κάποια στιγμή θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το κράτος είναι συντεταγμένο και ακολουθεί πολιτικές προκειμένου ακριβώς να ενισχύσει και ενισχύει συνεχώς την προστασία”.

Την ίδια ώρα, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, “προσπαθούμε συνεχώς, με κάθε τρόπο, να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις και προοπτικές για σταθερή οικονομική ανάπτυξη”.

“Όλη αυτή η κινδυνολογία που ακούγεται, επιτέλους, αν υπάρχει κάτι, καλό είναι να λέγεται προς εκείνο που πρέπει να τα ακούσει και αυτός εγώ είμαι. Και όχι να δίνουμε την εικόνα, ότι ή δεν πράττουμε τίποτα ή ότι κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή κτλ”.

Εκτιμήσεις όλοι κάνουν, είπε, προσθέτοντας ότι “το θέμα είναι μέσα από τις εκτιμήσεις, οι ενέργειες που αναλαμβάνεις προκειμένου ν’ αποτρέψεις εκείνα που ενδεχόμενα θεωρείς ως αρνητικές εξελίξεις”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα