Αναστασιάδης: Καθολική ενότητα μακριά από διχαστικές αναφορές

Σε καθολική ενότητα μακριά από διχαστικές αναφορές και ρητορικές μίσους καλεί ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, για να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις και να επιτευχθεί με επιτυχία η απαλλαγή της Κύπρου από την κατοχή.

Στο Πασχαλινό τηλεοπτικό μήνυμα του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επισημαίνει: «Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον της πατρίδας μας εξελίξεις και είναι η ώρα, με δημιουργικότητα, να αποδείξουμε πόσο αγαπούμε την πατρίδα».

Η μέχρι σήμερα πορεία του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού, αναφέρει, «απέδωσε συγκλίσεις σε σημαντικά κεφάλαια, αλλά ανέδειξε και διαφορές, που άπτονται θεμελιωδών αρχών για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους, που αφορούν την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα, αλλά και αξιώσεις προς εξυπηρέτηση τρίτων».

Για να επιτευχθεί μια αποδεκτή από το λαό λύση, τονίζει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες που να επιτρέπουν να ζήσουμε σε ένα καλά οργανωμένο, χωρίς δυσλειτουργίες και ανοικτές πληγές ευρωπαϊκό κράτος.

Με σύνεση, καταλήγει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, η κυπριακή κυβέρνηση θα διαχειριστεί και το πρόγραμμα αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της Κύπρου, με στόχο την επιτυχή εκμετάλλευση του προς όφελος του συνόλου των πολιτών, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα