Αναστασιάδης: Δεν υπάρχει επιβράδυνση των συνομιλιών για το Κυπριακό

anaΔιέψευσε ότι υπάρχει επιβράδυνση των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών στις 23 Μαΐου.

Ο κ. Αναστασιάδης, σχολίασε τη δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, ότι τον Μάιο θα υπάρξει επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και συνολική διευθέτηση ως το τέλος του χρόνου.
“Όσοι ισχυρίζονται πως υπάρχει επιβράδυνση λόγω των εκλογών, το κάνουν για να καλύψουν τις δικές τους θέσεις, οι οποίες είναι κάθετα αντίθετες με τις αρχές δικαίου” απάντησε ο κ. Αναστασιάδης σε ερώτηση εάν η αναφορά του Τούρκου προέδρου υποδεικνύει ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις μέχρι τις εκλογές.
Αναφορικά με την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι πρόκειται για επιτυχία, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. “Αλίμονο αν δεν διδαχθήκαμε από τα λάθη μας και επανέλθουμε σε πολιτικές που θα τις υπαγορεύει ο λαϊκισμός αντί ο ορθολογισμός” είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα