Eldorado Gold: Αναστέλλει το έργο στις Σκουριές

Την αναστολή των δραστηριοτήτων της στις Σκουριές ανακοίνωσε η καναδική εταιρία Eldorado Gold . Η εταιρία υποστηρίζει πως η κυβέρνηση καθυστερεί στην έκδοση αδειών προκειμένου να προχωρήσει το έργο, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης κάνει λόγο για εκβιασμό και τονίζει πως το θέμα αντιμετωπίζεται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του περιβάλλοντος.A35N50

Ο επικεφαλής της Eldorado Gold Πολ Ράιτ, Υποστηρίζει ότι το ζήτημα της επένδυσης έχει πολιτικοποιηθεί, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο της αποχώρησης από την Ελλάδα, εκτός κι αν η κυβέρνηση, όπως είπε, ζητήσει από την εταιρεία να φύγει.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε τις κινήσεις της Eldorado Gold ως άλλη μια προσπάθεια δημιουργίας εκβιαστικών καταστάσεων και τετελεσμένων.

«Οι απειλές που εκτοξεύει η εταιρεία η Eldorado Gold εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι απαράδεκτες και δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο. Πυξίδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει ένα μοντέλο σταθερής και αειφόρου ανάπτυξης που σέβεται το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης και φορέων στην απόφαση αναστολής μέρους των δραστηριοτήτων της Eldorado Gold,καθώς υποστήριζαν πάντα την εταιρεία και το έργο της.

Η ζημιά στην τοπική και εθνική οικονομία από «το πάγωμα της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια» είναι μεγάλη και «στέλνει το λάθος μήνυμα στις διεθνείς και την εγχώρια αγορά» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Η αναστολή εργασιών στα μεταλλεία Χαλκιδικής, οδηγεί σε μια Ελλάδα της μεγαλύτερης ανεργίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Μανιάτης, Υπεύθυνος του τομέα Υποδομών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Ως πλήγμα στην διαμόρφωση επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας, χαρακτηρίζει την αναστολή των επενδύσεων της εταιρείας Eldorado Gold στη Χαλκιδική, η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου.

Η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζει ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε επενδύσεις, όμως όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρούν αυστηρά τους περιβαλλοντικούς κανόνες.

Για το θέμα ρωτήθηκε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν Βανέσα Μοκ, η οποία δεν θέλησε να σχολιάσει, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί η Ελλάδα, μέσω του προγράμματος προσαρμογής, στοχεύουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, καθώς και στην προσέλκυση και διατήρηση εγχώριων και διεθνών επενδύσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα