Αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (Βίντεο)

Η αναρχική ομάδα Pueblo, με ανάρτησή της και βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα στο Athens Indymedia, ανέλαβε την ευθύνη για την «επίθεση» με τρικάκια και μπογιές στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, στις 14 Δεκεμβρίου.

Στην ανάρτησή της η ομάδα των αναρχικών καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας… διαχρονικά, από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα, ενώ θεωρεί τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για το διαχωρισμό Εκκλησίας – κράτους ως αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, ώστε οι δύο πλευρές να αποκομίσουν οφέλη.

«Πίσω απ’ όλα αυτά διαφαίνεται η προσπάθεια Τσίπρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «να κατευνάσει τον αντικληρικαλισμό κάποιων “αριστερών” εν δυνάμει ψηφοφόρων του- μιας και βρισκόμαστε άτυπα ήδη σε προεκλογική περίοδο- ενώ από την άλλη ο Ιερώνυμος και οι “αυλικοί” του προσπαθούν να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος του Πατριαρχείου. Παράλληλα, οι δυο αυτοί αλληλένδετοι εξουσιαστικοί θεσμοί θα έχουν άμεσα οικονομικά οφέλη από την διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων που θα ενταχθούν στο κοινό ταμείο».

Επίσης στρέφεται εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι πλασάρει «αντιεθνικισμούς με πετραχήλια».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα