Ανανεώνει την αισιοδοξία ο Μοσκοβισί σήμερα στην Αθήνα

Επίσκεψη καθαρά πολιτικού χαρακτήρα πραγματοποιεί στην ελληνική πρωτεύουσα ο Πιέρ Μοσκοβισί. Θα έχει συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα,Ευκλείδη Τσακαλώτο και Κυριάκο Μητσοτάκη.Παρασημοφόρηση απο τον ΠτΔ.

Η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στις σημερινές συνομιλίες κατά τη χρονική αυτή στιγμή,καθώς κάθε πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές είναι επιθυμητή και χρήσιμη .

Από την πλευρά του  ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί θα επαναβεβαιώσει για άλλη μία φορά τη στήριξη του στη χώρα μας, με βεβαιότητα,τουλάχιστον σε επίπεδο δημόσιων δηλώσεων .

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν δήλωση του Πιέρ Μοσκοβισί κατά την άφιξη του στο Υπουργείο Οικονομικών σήμερα το πρωί:

«είμαστε κοντά αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να κάνουμε» για την 20η Φεβρουαρίου τόνισε «είναι σημαντική στιγμή για την Ελλάδα».

Για επίσκεψη «πολιτικού χαρακτήρα» μίλησε η εκπρόσωπος του επιτρόπου τονίζοντας ότι «εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, από κοινού με όλους τους εταίρους, προκειμένου η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να ανακάμπτει».

Ο Πιερ Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκτός των πολιτικών επαφών που θα έχει,ο ευρωπαίος επίτροπος θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα