Αναμέτρηση σήμερα στη Βουλή με άγνωστες επιπτώσεις

Σε άγρια κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και άγνωστη συνέχεια φαίνεται ότι θα εξελιχθεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή που θα διεξαχθεί με αφορμή την υπόθεση του Noor1 και την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τη φερόμενη ανάμειξη του Πάνου Καμμένου σε αυτή.

Ειδικότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης προκάλεσε με επίκαιρη ερώτησή του τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να δικαιολογήσει στη Βουλή τη συμπεριφορά του και να απαντήσει ευθέως εάν είχε τηλεφωνική επαφή με τον κρατούμενο Γιαννουσάκη και ποιο ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας τους.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνιζε με δηλώσεις του ότι ο ίδιος ο κ. Καμμένος ομολόγησε την «εξωθεσμική παρέμβασή» του, κατά παράβαση όπως υπογραμμίζει «της διάκρισης των εξουσιών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, όσο και του θεσμικού του ρόλου».

Στις παραπάνω αιτιάσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ πρόκειται να απαντήσει σήμερα το απόγευμα στις 5 από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος διεξοδικά στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, μετά το δημοσίευμα που παρουσίαζε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, Μάκη Γιαννουσάκη, στην υπόθεση του Noor1, το οποίο μετέφερε περισσότερους από 2 τόνους ηρωίνης.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργού Άμυνας αναφέρουν ότι ο υπουργός θα παρουσιάσει και θα καταθέσει σήμερα το απόγευμα στη Βουλή συντριπτικά στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή του και τα οποία ακόμη και στην πιο ελαφρά εκδοχή τους, δεν αφήνουν αλώβητο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας τις διαρροές αυτές, κύκλοι της Πειραιώς εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την ανακίνηση και κυρίως τη μεγιστοποίηση του θέματος από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, καθώς δεν αποκλείουν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενδεχόμενα θα μπορούσαν να έλθουν στο φως νέα στοιχεία τα οποία δεν είναι άσχετα με κάποιες ενέργειες της ΝΔ που έχουν σχέση με το θέμα κατά το παρελθόν.

Από την πλευρά του το Μαξίμου έχει δώσει μέχρι στιγμής πλήρη πολιτική κάλυψη στον υπουργό, προχωρώντας ακόμα και σε πρόσκληση προς τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα