Αναμένεται απαγόρευση της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια

Στο «τραπέζι» βρίσκεται η προοπτική της απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης των αστυνομικών, που έχει προγραμματίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ καλεί τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης αυτής «να ξεκαβαλήσουν το καλάμι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το απόγευμα, αναμένεται να εκδοθεί απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης από τη ΓΑΔΑ, καθώς η απόφαση πρέπει να εκδοθεί 24 ώρες πριν από την πραγματοποίηση των συγκεντρώσεων. Σημειώνεται ότι η ΠΟΑΣΥ έχει πάρει άδεια από τον δήμο για τη συγκέντρωση αύριο, στις 6 το απόγευμα, ενώ οι αναρχικοί έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση στο Κολωνάκι.

Ο κ. Τόσκας, που ρωτήθηκε, από το ΑΠΕ- ΜΠΕ, σχετικά με την αναμενόμενη απαγόρευση δεν θέλησε να πάρει θέση, καθώς είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας και όχι της πολιτικής ηγεσίας, αλλά δεν δίστασε να εκφράσει για άλλη μια φορά την άποψή του για αυτή την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ και τα «παράγωγα» αυτής.

Η ΠΟΑΣΥ έχει ανακοινώσει μια εκδήλωση, όπως την ονομάζει, χωρίς να ανακοινώσει ούτε πρόγραμμα, ούτε θέματα, ούτε ομιλητές, λέει ο αναπληρωτής υπουργός και συνεχίζει: «Ο πρόεδρός της, ο κ. Γερακαράκος, με συνέντευξή του, καλεί τους αναρχικούς να παραβρεθούν. Νομίζω πως όποιος σε αυτή τη χώρα διαθέτει στοιχειώδη λογική σκέψη μπορεί να καταλάβει που μπορεί να οδηγήσει αυτό το κάλεσμα. Και νομίζω ότι και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί το καταλαβαίνουν. Δηλώνει επίσης ο κ. Γερακαράκος ότι το κάνουν για να βρεθεί μια λύση, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση. ‘Αρα γιατί το κάνουν; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αν αυτός που κάνει αυτά τα πράγματα δεν είναι επιπόλαιος και αφελής, τότε είναι επικίνδυνος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα