Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στο Σκοπευτήριο

 

 

maxresdefault

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ

Τα συνεχή περιστατικά παραβατικότητας στον χώρο του Σκοπευτηρίου από μία ομάδα εφήβων είναι συνεχή και με αμείωτο ρυθμό.

Καθημερινά πλέον μαθητές, μαθήτριες, νέες και νέοι δέχονται επιθέσεις καθώς διασχίζουν το πάρκο του Σκοπευτηρίου, ενώ πλέον οι συμμορίες αυτές εισβάλουν στους χώρους των σχολείων της πόλης μας και αφού απειλούν και χτυπούν, ληστεύουν τις μαθήτριες και τους μαθητές.

Η κοινωνία, καθώς και η μαθητική κοινότητα είναι ανήσυχοι και προβληματισμένοι για τα περιστατικά και απαιτούν να παρθούν μέτρα για την εξάλειψή τέτοιων περιστατικών.

Ο ιστορικός χώρος του Σκοπευτηρίου που μετά από αγώνες παραχωρήθηκε στον λαό της Καισαριανής δεν μπορεί να μην είναι φιλόξενος και ασφαλής για όλους εμάς. Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιείται σαν προκάλυμμα εγκληματικών ενεργειών ο χώρος εκτέλεσης εκατοντάδων αγωνιστών – κομμουνιστών με στόχο την υποβάθμισή του.

Είναι προφανές πως μέριμνα της δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η προστασία των πολιτών της και περιμένουμε ο Δήμαρχος να πάρει πρωτοβουλία και από κοινού με όλους τους φορείς της πόλης να πιέσουμε τις Αστυνομικές αρχές για φύλαξη του Σκοπευτηρίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μέσα στο χώρο του Σκοπευτηρίου υπάρχει και το Κέντρο Συμβουλευτικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, στο οποίο τα παιδιά που πηγαίνουν πολλές φορές περνάνε μόνα τους μέσα από το πάρκο. Δεν θέλουμε να σκεφτούμε και ούτε καν να αναφέρουμε τι μπορεί να συμβεί αν ένα τέτοιο παιδί πέσει θύμα αυτών των συμμοριών.

Ζητάμε από την μαθητική κοινότητα να μην εφησυχάσει και μαζί με όλες τις νέες και τους νέους της πόλης, αλλά και με την ομάδα προσκόπων που δραστηριοποιείται στο χώρο του Σκοπευτηρίου να ‘’ξανακατακτήσουμε’’ το χώρο που μας ανήκει.

Το πάρκο του Σκοπευτηρίου ανήκει στο λαό της Καισαριανής και δεν θα αφήσουμε κανέναν να το οικειοποιηθεί με τέτοιες ενέργειες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα