Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το δυστύχημα της Αίγινας και τον «πόλεμο» κυβέρνησης – δημοσιογράφων

esiea-enosi-suntakton-ktirio-arxeiou«Ο πόλεμος που καλλιεργείται και συντηρείται με επιμέλεια ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε δημοσιογράφους, υποδηλώνει ότι η διαπλοκή εξακολουθεί να προσφέρει άλλοθι για πολιτικές και πρακτικές, ώστε να συντηρηθεί ένα κλίμα απαξίωσης των ΜΜΕ που οδηγεί σε άλλου τύπου μεθοδεύσεις» τονίζει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα.
Όπως επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ, «το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα με τους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες έγινε πεδίο αντιπαράθεσης όπου η επικοινωνία υποκατέστησε την έγκυρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση, η φημολογία το ρεπορτάζ, με αποτέλεσμα οι ευθύνες να οδηγούνται σε δεύτερο πλάνο».
Η Ένωση υπογραμμίζει ότι «με non papers, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με τη φήμη να υποκαθιστά την είδηση, η επικοινωνία ‘πνίγει’ την ενημέρωση, με αποτέλεσμα κρίσιμα ερωτήματα να μένουν χωρίς απάντηση».
«Αποτελεί παρακαταθήκη ζωής για μας ότι ‘η είδηση είναι ζόρικη υπόθεση’ όταν μάλιστα ενοχλεί», προσθέτει η ΕΣΗΕΑ τονίζοντας ότι «η δημοσιογραφία έχει κανόνες δεοντολογίας που πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα