Ανακοίνωση-κάλεσμα της Ροσινάντε:Να μην αφήσουμε τη Ευρώπη να ξαναθερμάνει τους φούρνους της

Ανακοίνωση-κάλεσμα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες για το Σάββατο 19/3 europol_31012016

Μετά από παζάρια και αλισβερίσια εβδομάδων και μηνών, η Ευρωπαϊκή Ένωση και μαζί της η Ελλάδα, πήρε μια απόφαση αντάξια του παρελθόντος της. Όχι βέβαια οποιουδήποτε υποκριτικού ευρωπαϊκού ανθρωπιστικού παρελθόντος, αλλά του παρελθόντος που τα ευρωπαϊκά κράτη προσπαθούν αδέξια να κρύψουν και να ξεχάσουν: της αποικιοκρατίας, του ρατσισμού, των μαζικών στρατοπέδων και του ολοκαυτώματος.

Καταπατώντας την Συνθήκη της Γενεύης και τη Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και καταργώντας στην πράξη   το δικαίωμα του ασύλου για τους πρόσφυγες, η ΕΕ υπέγραψε με την Τουρκία μια ντροπιαστική συμφωνία ανταλλαγής ανθρώπων, που καθίστανται και επίσημα όμηροι εκατέρωθεν των συνόρων, στοιβαγμένοι σε στρατόπεδα. Η συμφωνία ανταλλαγής «ενός παράνομου» με «ένα νόμιμο» πρόσφυγα, εγκαθιδρύει ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα (Ε.Ε.) ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, όπου τα κράτη θα ελέγχουν ποιος κατατρεγμένος από τον πόλεμο είναι «άξιος» να αποκτήσει μια θέση στην ευρωπαϊκή «Γη της Επαγγελίας».

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας, πανηγυρίζει τη «διπλωματική νίκη» που του επιτρέπει να απελαύνει μαζικά «παράνομους μετανάστες», με ύφος απόλυτα προσαρμοσμένο στη λογική της «συνέχειας του Κράτους».

Να μην αφήσουμε την Ευρώπη να ξαναζεστάνει τους «φούρνους» της! Το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα στο πλευρό των προσφύγων, έχει πλέον το καθήκον να κλιμακώσει και να οξύνει τον αγώνα του για να εμποδίσει την εφαρμογή αυτή της ιστορικής ντροπής.

Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα μας. Πρέπει να είναι καλοδεχούμενοι σε όλη την Ευρώπη, που αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη για την καταστροφή των χωρών τους, τον πόλεμο και τον ολοκληρωτισμό. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να αγωνιζόμαστε για να περάσουν και για να ζήσουν με πλήρη δικαιώματα όπου επιθυμούν.

Απαιτούμε και διεκδικούμε την πλήρη αποκατάστασή τους στην Ελλάδα, με δικαιώματα στέγασης σε ελεύθερους χώρους φιλοξενίας, σίτισης, κυκλοφορίας και πρόσβασης σε όλες τις δομές υγείας. Απαιτούμε και διεκδικούμε την ελεύθερη μετακίνησή τους στα σύνορα, θαλάσσια και ηπειρωτικά, με ασφαλή περάσματα.

Οποιαδήποτε προσπάθεια να εμποδιστούν στην πορεία τους, οποιαδήποτε κίνηση αποκλεισμού τους από τη δημόσια εικόνα των πόλεων, θα βρει απέναντί της τη συλλογική μας δύναμη.

Καλούμε όλες και όλους στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ αλληλεγγύης στους πρόσφυγες το ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ στις  2μμ από τη ΒΙΚΤΩΡΙΑ με κατεύθυνση το κοινοβούλιο και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα.

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ – ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

-Να ακυρώσουμε τη συμφωνία ντροπής ΕΕ – Τουρκίας και τις «επαναπροωθήσεις» προσφύγων
-Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες. Καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα και την Ευρώπη
-Κάτω ο φράχτης του Εβρου και τα συρματοπλέγματα της Ειδομένης. Εξω η FRONTEX και το ΝΑΤΟ από τα σύνορα.
-Άμεση παροχή ασύλου, με πλήρη δικαιώματα σίτισης, στέγασης και νοσοκομειακής περίθαλψης

Logo-Roci

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα