Ανακατάληψη μιας πόλης κοντά στη Χάμα από τον συριακό στρατό

Ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές του δυνάμεις ανακατέλαβαν σήμερα ένα χωριό κοντά στη Χάμα, σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει μεγάλη επίθεση των ανταρτών, παρά το γεγονός ότι οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ και οι σύμμαχοί του, η Ρωσία, το Ιράν και σιίτες πολιτοφύλακες από γειτονικές χώρες, θέλουν να σταματήσουν τη μεγαλύτερη επίθεση που κάνουν οι αντάρτες εδώ και μήνες, η οποία άρχισε αυτή την εβδομάδα στην πρωτεύουσα Δαμασκό και στην περιφέρεια της Χάμας.

Οι αντάρτες έχουν καταγάγει νίκες καθώς κατευθύνονται στη Χάμα, καταλαμβάνοντας περίπου δέκα πόλεις και χωριά και κινούμενοι προς το εσωτερικό, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πόλη και τη στρατιωτική αεροπορική βάση της, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μονάδες των ενόπλων δυνάμεών μας και συμμαχικών δυνάμεων αποκατέστησαν την πόλη Καουκάμπ και συνεχίζουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις σε περισσότερες από μία κατευθύνσεις της βόρειας περιφέρειας της Χάμας», δήλωσε η στρατιωτική πηγή.

Το Παρατηρητήριο είπε οι αντάρτες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά την εκτόξευση ρουκετών από μερικές θέσεις που είχαν καταλάβει, αλλά οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και από τις δύο πλευρές σε ορισμένες περιοχές στο μέτωπο της Χάμας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα