Ανακάμπτει η αγορά της Βραζιλίας μετά το ισχυρό sell off

Ανακάμπτουν οι μετοχές της Βραζιλίας σήμερα, μετά το χτεσινό ισχυρό sell off, στον απόηχο του σκανδάλου που ταλανίζει τη χώρα και προσθέτει στο παγκόσμιο κλίμα της πολιτικής αβεβαιότητας.
Ο δείκτης Sao Paulo Bovespa ενισχύεται σήμερα κατά 3%. Αυτή η τάση ανάκαμψης αναμένεται να προσφέρει κάποιου είδους ανακούφιση στους επενδυτές, οι οποίοι συνεχίζουν να παλεύουν ενάντια στη μεταβλητότητα, λόγω της επιβαρυμένης οικονομίας.
Ωστόσο, η αναταραχή εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί στις αναδυόμενες αγορές.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ απέρριψε τις εκκλήσεις να παραιτηθεί, αψηφώντας τον νέο πολιτικό σεισμό που προκάλεσαν οι καταγγελίες πως συζητούσε τη δωροδοκία ενός πιθανού μάρτυρα στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της χώρας, προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή του.
Οι νέες αποκαλύψεις εγείρουν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας που η κυβέρνησή του προωθεί στο Κογκρέσο, ενώ προκάλεσαν πανικό στο χρηματιστήριο (-10%) και ώθησαν σε μεγάλη πτώση τη συναλλαγματική ισοτιμία του βραζιλιάνικου νομίσματος (-5,46%) έναντι του δολαρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα