Αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια της γέφυρας Μοράντι

Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων από την τραγωδία στη Γένοβα μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας Μοράντι. Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ανακοίνωσε η αστυνομία και ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες μέσα στα χαλάσματα.

«Ο τελευταίος επίσημος αριθμός είναι 35 αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γένοβας. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και τρία παιδιά.

Περίπου 250 πυροσβέστες από όλη την Ιταλία συμμετέχουν στην αναζήτηση για επιζώντες, χρησιμοποιώντας ειδικούς σκύλους.

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Γένοβα αργά το απόγευμα της Τρίτης και μίλησε για «τεράστια τραγωδία». Ο Τζουζέπε Κόντε επίσης ευχαρίστησε τους εκατοντάδες διασώστες που επιχειρούν στο σημείο.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες να ανασύρουμε επιζώντες από τα χαλάσματα» δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γένοβας Αλεσάντρα Μπούτσι. «Ελπίζουμε να βρούμε περισσότερους επιζώντες», πρόσθεσε.

Ώρες μετά την τραγωδία, η κυβέρνηση, που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο, ανέφερε ότι η κατάρρευση της γέφυρας δείχνει πως η Ιταλία χρειάζεται να δαπανήσει περισσότερα ώστε να βελτιώσει τις υπό διάλυση υποδομές της, αγνοώντας τους περιορισμούς της ΕΕ για τον προϋπολογισμό εφόσον καταστεί αναγκαίο.

«Θα πρέπει να διερωτηθούμε εάν το να επιδεικνύουμε σεβασμό σε αυτούς τους περιορισμούς (στον προϋπολογισμό) είναι σημαντικότερο από την ασφάλεια των Ιταλών πολιτών. Προφανώς για εμένα, δεν είναι» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θέλει «ονόματα και επώνυμα των υπευθύνων διότι μια τραγωδία όπως αυτή το 2018 είναι απαράδεκτη».

«Θα πρέπει να πληρώσουν, να πληρώσουν για τα πάντα και να πληρώσουν πολύ» τόνισε.

Σύμφωνα με τον Λουίτζι Ντ’ Άντζελο, αξιωματούχο της αρχής πολιτικής προστασίας, υπήρχαν 30 οχήματα και 5-10 φορτηγά στον δρόμο όταν κατέρρευσε το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα