Αναδιάρθρωση του χρέους του Πουέρτο Ρίκο ζητά ο Σάντερς

δφ ωσδΣτο Πουέρτο Ρίκο της οικονομικής χρεοκοπίας βρέθηκε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα Μπέρνι Σάντερς. Στην ομιλία του προειδοποίησε ότι η Πολιτεία βρίσκεται αντιμέτωπη με ανθρωπιστική κρίση, καλώντας τις ΗΠΑ να στηρίξουν την αναδιάρθρωση του χρέους.

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι τα funds που ελέγχουν σημαντικό μέρος από το χρέος των 70 δισ. δολαρίων θα πρέπεοι να δεχθούν «κούρεμα». Δεν μπορούν να τα έχουν όλα. Είναι ανήθικο τα funds των δισεκατομμυρίων να ζητούν ακόμα περισσότερη λιτότητα. Οι άνθρωποι στο Πουέρτο Ρίκο δεν μπορούν να υποφέρουν άλλο, τόνισε. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι του Πουέρτο Ρίκο ψηφίζουν στις προκριματικές εκλογές για τους υποψήφιους των κομμάτων, όχι όμως και στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Πάνω από 200 χιλιάδες κάτοικοι του νησιού έχουν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει εδώ και χρόνια το Πουέρτο Ρίκο. Η οικονομική κρίση έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη το αμερικανικό Κογκρέσο, ωστόσο, απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί. Ο ρεπουμπλικάνος επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, διαβεβαίωσε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

Ο Σάντερς βρέθηκε στο νησί εν όψει της προκριματικής κάλπης που στήνεται στις αρχές Ιουνίου. Το Πουέρτο Ρίκο θα επισκεφθεί και ο Μπιλ Κλίντον, προκειμένου να ζητήσει από τους πολίτες να στηρίξουν την Χίλαρι. To 2008, όταν η Χίλαρι έδινε τη μάχη απέναντι στον Ομπάμα για το προεδρικό χρίσμα, οι κάτοικοι του Πουέρτο Ρίκο την είχαν ψηφίσει με συντριπτικό ποσοστό: 67,7%.

πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα