Αναγνωστοπούλου:Θέμα ταξικής πάλης η δωρεάν παιδεία

sia-anagnostopoulou«Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία είναι θέμα δημοκρατίας και θέμα ταξικής πάλης, γιατί από εκεί περνάει η διάβρωση της δημοκρατίας και η καθυπόταξη των λαϊκών τάξεων», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, κατά την ομιλία της στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία είναι θέμα δημοκρατίας και θέμα ταξικής πάλης, γιατί από εκεί περνάει η διάβρωση της δημοκρατίας και η καθυπόταξη των λαϊκών τάξεων», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, κατά την ομιλία της στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Αναγνωστοπούλου είπε ότι το 2ο συνέδριο είναι το πιο κρίσιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνδιαμορφώνεται και συνδιαμορφώνει με πρωταγωνιστικό ρόλο την Αριστερά του 21ου αιώνα. «Αριστερά σήμερα και με τον καπιταλισμό να είναι σε τέτοιο ξέφρενο ρυθμό, είναι πάνω από όλα η υπεράσπιση της δημοκρατίας. Μπορεί να μας φαίνεται λίγο αλλά σε αυτή τη φάση που βρίσκονται οι κοινωνίες και η Ευρώπη αυτό είναι πάρα πολύ», επισήμανε.

«Για μάς πέρυσι ο συμβιβασμός που κάναμε ήταν μια μεγάλη νίκη, ήταν μια επαναστατική πράξη, γιατί υποχρεώσαμε να μας δουν. Υποχρεώσαμε να δουν ότι υπάρχει κι ένας άλλος κόσμος, να ξαναδούμε αυτόν τον κόσμο», είπε και συνέχισε: «Με τα κανάλια, αυτό που έγινε, γι’ αυτό έχουν λυσσάξει τόσο πολύ, είναι επαναστατική πράξη, γιατί ο καπιταλισμός και η Δεξιά μας γυρίζουν σε μια εποχή πριν από την “Ελληνική Νομαρχία”».

Τόνισε την ανάγκη να είναι σε εγρήγορση ο ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε το παράπονο ότι δεν την υπερασπίστηκαν στελέχη του κόμματος, όταν πέρυσι δέχθηκε «επίθεση» από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το θέμα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα